Waarom zou je voor Defensie kiezen? Nou hierom!

Geplaatst door

Waarom zou je als jonge hoogopgeleide bijna afgestudeerde hbo’er nou voor Defensie kiezen? Die vraag kwam bij ons in de mailbox. En dan geven we natuurlijk antwoord. Maar niet alleen wij, ook verschillende militairen voorzagen die jonge student van antwoorden. Dus waarom je voor Defensie zou kiezen? Nou, hierom:

 1. Je leert al jong leidinggeven in een high-tech-organisatie met een bijna oneindig aantal rollen en functies
 2. Het is een uitdagende baan, waar je niet alleen achter een bureau hoeft te zitten, maar kunt bijdragen aan vrede en veiligheid, in Nederland en wereldwijd
 3. Het is een baan die je nergens anders vindt, met veel uitdagingen. Werken in oorlogsgebied, werken in rampgebieden, bij nacht en ontij, in allerlei klimatologische omstandigheden, waar ook ter wereld.
 4. Omdat er echt werk aan de winkel is, nu meer dan ooit.
 5. Je kan er echt toe doen, het verschil maken door te werken met een collectief van gedreven mensen, met moderne en hoogwaardige systemen.
 6. Militairen gaan door waar anderen stoppen. Dat is geen wervingsslogan, maar gewoon de waarheid. Militairen vinden een weg als die er nog niet is. Letterlijk als dat nodig is.
 7. De kameraadschap: collega’s die vrienden voor het leven worden, echte vrienden!
 8. Als alles heeft gefaald, wordt als laatste redmiddel defensie ingezet. Worden jij en je club dus ingezet, om vrede en veiligheid te brengen. Om te beschermen wat ons dierbaar is.
 9. Bij Defensie leer je je mentale en fysieke grenzen verleggen.
 10. Militairen zijn een ongelooflijk loyaal en bijzonder slag mensen, waarop de Nederlandse bevolking altijd blindelings en zelfs onvoorwaardelijk kan vertrouwen.

Echte vakmensen zijn ook keihard nodig!

Kortom, vind je waarden belangrijker dan geld, werk je graag in teamverband en ben je bereid heel ver te gaan om een opdracht uit te voeren? Dan kun je als jongere prima voor Defensie kiezen. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor jongeren met een hbo-diploma, maar misschien nog wel meer voor de échte vakmensen die op vmbo- of mbo-niveau zijn opgeleid. Defensie heeft die niet alleen keihard nodig, maar je oefent jouw vak ook nog eens uit onder de meest uitdagende omstandigheden, waar ook ter wereld. En kom daar maar eens om bij een ‘normaal’ bedrijf.

Door: Eduard van Brakel

Foto’s: Defensie


Waardeer dit artikel!

Het Defensie Platform is gratis te bezoeken en dat blijft ook zo. Maar als je een kleine waardering over hebt voor dit artikel, dan zou dat geweldig zijn! Want in elk artikel zit (vrije) tijd, moeite en kunde. Allemaal voor een sterke Krijgsmacht! Dank voor je bijdrage!

Bedrag

3 reacties

 1. Reden om het niet te doen; er word veel geroepen maar weinig gedaan(politiek),
  Loopt al jaren achter de feiten aan (cao).
  Geen verdere doorstroommogelijkheden en je werkt met verouderd materiaal. De punten die aangehaald worden lopen niet synchroom met de werkelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.