Maikel Boon (PVV): te weinig aandacht voor goed gewaardeerd personeel bij Defensie

Geplaatst door

Voormalig militair Maikel Boon wil de geloofwaardigheid in de Nederlandse politiek terugbrengen. Mede daarom staat hij voor de PVV op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Goed gewaardeerd personeel voor Defensie krijgt volgens hem te weinig aandacht, omdat die aandacht gaat naar zaken als diversiteit. Bij Defensie zouden volgens Boon grensbewaking en binnenlandse veiligheid moeten prevaleren boven buitenlandse missies. Ook ziet hij voor Defensie een rol weggelegd om de vaderlandsliefde te vergroten.

Waarom heeft u ooit voor een functie binnen de Krijgsmacht gekozen?

De aanslagen van 9/11 waren een aanval op onze vrijheid. Op dat moment besloot ik dat ik wilde bijdragen aan de veiligheid van ons land. Het werd de Pantserinfanterie van de Koninklijke Landmacht.
Tijdens mijn diensttijd (2003 – 2008) heb ik veel geleerd met name op het gebied van samenwerken, mentaliteit en discipline.

Op welke manier heeft uw militaire achtergrond bijgedragen aan uw keus om politiek actief te worden?

Tijdens mijn uitzending naar Afghanistan (TFU1 Deh Rawod – 2006) heb ik de verschrikkelijke gevolgen van islamisering met mijn eigen ogen gezien. Geen vrijheid, geen gelijkwaardigheid en geen vooruitgang. Daarom ben ik mij gaan inzetten om zorg te dragen dat onze kinderen en de generaties daarna in vrijheid kunnen opgroeien in Nederland.

Hoe beschrijft u de huidige staat van de Nederlandse Krijgsmacht? En wat zou daar volgens u aan moeten veranderen?

Ik ben trots op ons leger en dan voornamelijk op alle militairen, die op een geweldige manier belangrijk en vaak gevaarlijk werk doen. Maar in de politiek zijn er verkeerde keuzes gemaakt, er is gekozen voor onzinnige zaken als diversiteitsbeleid, maar waar Defensie écht mee geholpen is – goed gewaardeerd personeel – krijgt nauwelijks aandacht. Zo heeft defensie nu meer dan 9000 vacatures. Hierdoor is 20% van alle militaire functies niet vervuld. De PVV is voor een sterke krijgsmacht. We willen een andere rol voor Defensie dan de huidige inzet, waarbij grensbewaking en binnenlandse veiligheid prevaleren boven buitenlandse missies.

Wat zou de politiek, of politici, kunnen leren van de Krijgsmacht?

Geloofwaardigheid, want wie gelooft Rutte nog? Rutte heeft met veel loze beloften het aanzien van de politiek geschaad. Er is nu een gevoel in Nederland dat politici zoals Rutte maar wat beloven.

Maikel Boon

Welke positie neemt u als (kandidaat)-Kamerlid in ten opzichte van de Krijgsmacht?

Ik heb de erkenning van en de waardering voor onze veteranen hoog in het vaandel staan. De PVV is trots op onze veteranen en onderschrijft dan ook het belang dat de veteranen de aandacht behoren te krijgen die hun toekomt, gezien hun inspanningen en gezien de ontberingen die ze hebben ondergaan tijdens hun uitzending en tijdens hun werkzaamheden. Dat mag niet afhangen van de missie waaraan onze veteranen hebben deelgenomen. Ik ben altijd van mening geweest dat Defensie met het veteranenbeleid, naast de zorgplicht voor de veteranen, ook als doel moet hebben om de zichtbaarheid van de defensieorganisatie in de samenleving te vergroten. Daarnaast ziet zij voor Defensie een rol weggelegd om het gevoel van vaderlandsliefde te bevorderen. Onze partij heeft zich daarom al eerder ingezet voor het scholenproject van Defensie. Dat veteranen hun verhaal kunnen vertellen en daarbij een actieve en stimulerende rol kunnen vervullen voor de jeugd, draagt bij aan de kennis over en de waardering voor onze defensiemacht in het algemeen en voor veteranen in het bijzonder.

Waarom heeft u juist voor de PVV gekozen om politiek actief te worden?

De PVV is de enige partij in Nederland die strijd tegen de islamisering. De oprukkende islamisering zien we elke dag, van het ritueel slachten van dieren, van eerwraak, van steeds meer moskeeën, van het Turks en Arabisch in de bus en trein en op de folders in het gemeentehuis. De islam is het paard van Troje in Europa. Als we de islamisering niet stoppen zijn Eurabië en Nederabië slechts een kwestie van tijd.

Als we op u willen stemmen, welk cirkeltje moeten we dan rood maken in het stemhokje?

Stem op de PVV, Lijst 2 nummer 33. 

Verantwoording
In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 stelt het Defensie Platform aan alle kandidaat-Kamerleden met een militaire achtergrond dezelfde schriftelijke vragen. De antwoorden worden zonder redactionele bemoeienis geplaatst. Het Defensie Platform wil op deze manier (voormalig) militairen een podium bieden om hun standpunten uit te dragen. Ook worden politieke partijen bevraagd over hun Defensie standpunten. Die worden ook gepubliceerd. Ben jij (voormalig) militair, sta je op de kieslijst voor de komende Tweede Kamerverkiezingen, en heb je nog niets van ons gehoord? Neem dan contact op met het Defensie Platform.

2 reacties

  1. Het kabinet-Rutte is de grootste schuldige van de islamisering van Nederland.De politieke “elite” van West-Europa en van Nederland verschrikkelijke islam met open armen heeft ontvangen. De meeste politieke partijen in Nederland staan voor de massa-immigratie, voorliefde voor multikul,zelfhaat,diversiteitsgeneuzel, islamisering en de EU.Pim Fortuyn wilde “een koude oorlog tegen de islam”, want “moslims zijn op weg om West-Europa te veroveren”.En wie zei dit ook alweer? Saddam Hussein, Khadafi,Erdoğan en eigenlijk alle islamitische leiders. Intussen islamiseert Nederland steeds verder en rukt ook op in het openbaar bestuur.Islam nestelt zich zeer snel in de Tweede Kamer.Arib: beide ouders Marokkaan,Bergkamp: vader Marokkaan,Yasser Ferras: vader Marokkaan,Kaag: getrouwd met een Palestijn,Azarkan: beide ouders Marokkaan,Kuzu: beide ouders Turk,Bouchallikht: beide ouders Marokkaan,Bouali: beide ouders Marokkaan,Amhouch: beide ouders Marokkaan,etc etc…Je zou zo onderhand kunnen veronderstellen dat de islam-islamisering al redelijk ver gevorderd is om ons parlement over te nemen.En dat heet natuurlijk gewoon meer diversiteit.Nederland heeft de handdoek geworpen en is volledig onderdanig aan de grote multiculturele droom.Gedoemd tot sharia…

    Deze vijandige politieke veroveringsideologie, die historisch en mondiaal bewezen heeft slechts één doel te hebben: het islamiseren van de wereld en het onderwerpen van alle volkeren.Turkije 1900: 30% christenen; Turkije 2021: 1% christenen. En zo zal het ons hier ook vergaan. Kijk maar naar hoe Noord-Afrika, Iran en Afghanistan mohammedanistisch werden.We leven in gevaarlijke tijden in West-Europa, waarin de machthebbers de sharia ellende hebben binnengehaald,maar ze beginnen steeds meer nattigheid te voelen, na de steeds grotere reeks islamitische terreurdaden.Het probleem met de islam is, dat het van het begin af een gewelddadige en militante beweging is geweest(en nog steeds), die principieel niet akkoord gaat met een wereld waarin niet iedereen moslim is, en geweld verheerlijkt. En de dood boven het leven schaart.Islam is niets anders dan fascisme met een religieus tintje,die haaks staat op de normen en waarden zoals wij die in het Westen kennen. Dit blijkt uit de boeken en geschriften, uit de cultuurgedragingen en talloze acties van haar volgelingen. Het is staatsondermijnend en bijzonder gevaarlijk zoals keer op keer blijkt…

    Links demoniseert iedereen die niet denkt zoals zij de extreem-rechtse hoek in.Iedereen die niet blind de dogma’s van de linkse kerk volgt, gepredikt op de kansels van de publieke omroepen, voldoet daaraan.Een simpel en prima begrip als nationalisme is al verdacht gemaakt en met een Nederlands vlaggetje op je mouw lopen kan ook al niet meer. Het kritiek op de islam betekent waar de Koran en de sharia regeert.Anti-islam is juist pro vrijheid, verdraagzaamheid en gender gelijkheid.In het geheel niet extreem dus.De islam is een extreem conservatieve fascistische club, ze tikken alle hokjes aan die ook van toepassing waren op de man met de snor.We krijgen al jaren gewoon een links gedachtengoed, inclusief multiculturele samenleving, migratie en islam door onze strot geduwd.Smerig, geniepig taalgebruik.We moeten onszelf beschermen tegen de verschrikkelijke islam en “onze” regenten. De situatie is nog erger dan ten tijde van WOII. Toen werden de nazi’s tenminste wel als vijand gezien. Nu worden de verzetslieden gezien als vijand en de vijand als vriend onthaald en behandeld en bovenal beschermd.De islam hoort hier niet, en moet vertrekken uit dit land…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.