Wat is de beste flexplek?

Geplaatst door

Het Nieuwe Werken noemen we het soms nog: flexplekken op kantoren, gecombineerd met thuiswerken met de telestick, en videovergaderen. Inmiddels is het het nieuwe normaal geworden, als spreken sommigen van een tijdelijk abnormaal. Maar hoe je het ook noemt, door de Coronacrisis werken degenen die het kunnen ook bij Defensie massaal thuis.

Door verdere verbetering van techniek, cloudopslag, videobelmogelijkheden nemen de kansen voor mobiel en flexibel werken alleen maar toen. Aangejaagd door de Coronacrisis lijkt er een mentaliteitsverandering rondom traditioneel werken plaats te vinden. 2020 laat werkend Nederland immers door COVID-19 gedwongen thuiswerken. Maar werkend Nederland moest de thuiswerkplekken wel op orde krijgen en wat blijkt? De thuiswerkers zoeken massaal naar manieren om die thuiswerkplekken nog aangenamer en meer inspirerend te maken dan gedacht. Daarbij blijft het niet alleen bij solide apparaten met een goede connectiviteit en sterke of smakelijke koffie.

Thuiswerkers zorgen ook voor hun ontspanning en voor thuistraining voor de DCP: fitnessaparaten zijn niet aan te slepen, thuissportapps worden massaal gedownload, en zelf weer taarten en brood bakken is ook weer heruitgevonden. En dat wordt net zo gemakkelijk gecombineerd met het geven van thuisonderwijs, en het nakijken van huiswerk.

De flexplekken krijgen dus steeds meer aandacht. De wifi moet goed zijn, net als koffie. Is het bureau goed? Ergonomisch verantwoord? en is er een loungehoekje ter ontspanning? En wat is nu eigenlijk een goede werkplek?

Wie nieuwsgierig is naar het creatieve en innovatieve inrichtingsvermogen van werkend Nederland, kan meedoen met de Nationale Flexplek Test. Je kunt een werkplek voordragen die beoordeeld kan worden door een jury. Die let vervolgens op of er bijvoorbeeld goede bureaus zijn voor een gezonde werkhouding, rustige ruimtes voor videoconferencing of conference calls en natuurlijk creatieve en inspirerende ruimtes waarin kleur, materialen en versieringen zoals inspirerende quotes, posters of lijsten de werkdag kunnen opvrolijken en de motivatie een boost kunnen geven.

Eerdere winnaars van de competitie zijn Tribes in Eindhoven, Boven de Balie in Amsterdam, LAB55 in Apeldoorn, Volkshotel in Amsterdam en Bagels & Beans in Haarlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.