In hoog-risico beroep en een probleem? Afhangen.nu helpt

Geplaatst door

Mensen die zelf in hoog-risico beroepen hebben gewerkt, verenigingen zich via Afhangen.nu, om mensen met problemen die nu in hoog-risico beroepen werken te helpen.

Voor mensen die werkzaam zijn in de hoog-risico beroepen lijkt de drempel om hulp te zoeken bij problemen wat hoger dan bij mensen die in meer reguliere beroepen werken. Daarnaast zijn de grote en officiële hulpinstanties niet altijd in staat de mensen in deze sector te bereiken. De kloof is vaak te groot, waardoor hulp voor mensen in de hoog-risico sector vaak (te) laat wordt geboden.

Ervaringsdeskundigen

Op de website afhangen.nu zijn alle coaches, trainers, therapeuten, inspiratoren en begeleiders verzameld die zélf werkzaam zijn (geweest) in het hoog-risico segment. Onder het mom – it takes one to know one – zijn deze ervaringsdeskundigen in staat oud-collega’s beter te helpen en de drempel naar hulp te verlagen.

Afhangen.nu zoekt dié coaches en anderen die mee willen helpen onze oud-collega’s vanuit eigen ervaring en expertise te helpen. Help mee die kloof tussen hulp nodig hebben en hulp vragen voor mensen in de hoog-risico sector te verkleinen!​

Geen winstoogmerkt

Afhangen.nu heeft géén winstoogmerk. We hebben dit platform puur opgezet uit zorg voor onze oud-collega’s en om de weg naar ervaringsdeskundigen te vergemakkelijken. Door alle ervaringsdeskundigen te verzamelen, hopen we het hulpaanbod voor mensen in de hoog-risico beroepen te verbeteren en de drempel om hulp te vragen te verlagen. Daarnaast hopen we met onze blogs mensen te mogen inspireren het beste uit zichzelf te halen.

Met afhangen wordt bij defensie bedoeld het afdoen van de rugzak. Het is metaforisch voor de last die mensen in de hoog-risico beroepen vaak veel te lang met alle gevolgen van dien bij zich dragen. Het is tijd om die last af te hangen.

Aanmelden

Als je interesse hebt om mee te doen aan dit nieuwe initiatief, stuur dan een mailtje naar Michiel van der Pols: mwvanderpols@live.nl of naar Twan van Tilburg: twan@gewoontwan.nl. We sturen dan een aanmeldformulier terug en dan sta jij binnenkort ook op de website!

Wie zitten er achter Afhangen.nu?

Michiel van der Pols en Twan van Tilburg – beiden oud-officieren van de mariniers en beiden nu werkzaam als coach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.