Hoera, Defensie Platform vijf jaar oud!

Geplaatst door

Beste minister, beste mevrouw Bijleveld,

Vijf jaar geleden ging het Defensie Platform online. Ik zag de bezuinigingen op de Krijgsmacht met lede ogen aan en ik vond dat ik moest proberen om daar wat aan te doen. 

Bijdragen aan sterke Krijgsmacht

Elke letter die op het Defensie Platform is verschenen, heeft als doel om bij te dragen aan een sterke Krijgsmacht, die goed gefinancierd is en die de grondwettelijke taken kan uitvoeren. Maar bovenal moeten die letters bijdragen aan een Krijgsmacht waarin het personeel, veilig, goed getraind, goed uitgerust, met goed materieel, en met goede arbeidsvoorwaarden hun gevaarlijke werk kan uitvoeren. Dat was het doel het doel van de website, en dat blijft het doel van de website.

Inmiddels zijn er ongeveer 2 miljoen bezoekers op dit Platform geweest, zijn er andere auteurs die ook schrijven, zijn artikelen duizenden keren gedeeld, zijn er Kamervragen gesteld aan de hand van artikelen, heb ik boze (en aardige) generaals en communicatiemensen aan de lijn gehad, en ben ik voor allerhande evenementen uitgenodigd en heb ik veel nuttige contacten opgedaan. Kortom: mijn leven is verrijkt, minister.

Impact

En voorlopig blijf ik dat doen, minister, want Defensie is er nog lang niet. En personeel is er ook nog niet genoeg. Er blijft dus werk aan de winkel. Maar dat weet u als geen ander. Ik zal u en de militaire top dan ook via dit Platform blijven bestoken met vooral ongevraagd advies, dat besef ik me terdege. Ik moet dan soms ook dingen opschrijven die niet leuk zijn, die ik niet leuk vind, maar die wel opgelost moeten worden om de Krijgsmacht beter te maken. Want als een probleem niet benoemd wordt, kan het niet worden opgelost. Maar tegelijk wil ik ook aandacht schenken aan het goede van de Krijgsmacht en dat is er soms wel eens bij in geschoten, ook door gebrek aan tijd. Want deze website is een gierend uit de hand gelopen hobby, die ik run in mijn vrije tijd, en die in die vijf jaar veel meer impact heeft gehad dan ik ooit had durven dromen.

Ik dank alle bezoekers, alle mensen die zich betrokken voelen bij het Defensie Platform voor hun steun, voor hun meedenken, voor hun kritische houding naar mij en mijn artikelen. Ik hoop dat iedereen dat blijft doen, ook het leveren van kritiek op mij, want daar word ik ook alleen maar beter van.

Defensie zit in mijn hart

Minister, Defensie zit in mijn hart. En daarom hoop ik dat er snel nog veel meer stappen gemaakt gaan worden om de Krijgsmacht op het niveau te brengen waarop die hoort te staan. Met genoeg geld, genoeg personeel, genoeg materieel, genoeg oefenmogelijkheden, goede arbeidsvoorwaarden. Net als u, zal ik me daarvoor blijven inzetten.

Hartelijke groet,

Eduard van Brakel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.