Generaal Damen gaat met #flohans

Geplaatst door

Af en toe ging mijn telefoon, en dan kon ik aan het nummer zien wat me te wachten stond. ‘Ja, met Hans Damen’, klonk het dan aan de andere kant van de lijn. En vervolgens vond hij iets van wat ik had geschreven.

Hans Damen ís de twittergeneraal, die het échte gesprek ook niet schuwt. Maar dat niet alleen, want wie kan er nu van zichzelf zeggen dat hij een goeroe is? Ondergetekende zeker niet, maar generaal Damen wel. Hij werd immers uitgeroepen tot Logistiek Goeroe van het Jaar. Alleen daarom al is zijn FLO-gang een verlies voor de Krijgsmacht, want wie wil er nu een goeroe kwijtraken?

Maar er is natuurlijk meer, want te ere van zijn 25.000e tweet organiseerde Hans een twitterlunch. En wie was er helaas ziek? Juist, de Twitter-jubilaris zelf. Maar de broodjes smaakten desondanks uitmuntend, want zelfs vanuit een ziekbed was de logistiek uitstekend verzorgd. Laat dat maar aan Hans over.

Maar daarnaast is de generaal Damen ook behulpzaam. Hij schroomt niet om de onderhandelaars van Defensie, die zwoegen op een nieuwe CAO,  van extra intellectuele bagage te voorzien, door hen enkele uitstekende boeken aan te raden.

Of Lodewijk Asscher van wat kledingadvies te voorzien middels een tweet:

En hij kwam er gelukkig zelf ook achter dat het echt beter is als hij tijdens het Songfestival in Roemenië zit:

Goeroe Hans, is niet alleen goeroe, maar werd ook nog eens Ambtenaar van het Jaar, omdat hij zich onvermoeibaar inzet voor het meer in openheid laten werken van het ministerie Defensie. Hij maakt zich dan ook hard voor de vrijheid van meningsuiting, en schroomt niet om ook lastige boodschappen te delen. Maar let dan als argeloos volger wel op de twitteretiquette waar hij als  social-media-generaal op graag wijst: een retweet is geen instemming.  Bij hem niet in ieder geval.

Kortom, de generaal Damen gaat met FLO. De rolcontainers PGU zijn ingeleverd. En ook dat wordt gedeeld op social media. Je kunt het allemaal bijna live volgen via #flohans.  Meer openheid, ook van het uitboekproces, Damen zorgt er voor.

‘Niet iedereen is blij met wat je schrijft, maar ga vooral door’, zei Hans eens tegen mij tijdens een telefoongesprek. En dat zeg ik nu terug: ‘Generaal Damen, ga ook als burger door met het onvermoeibaar promoten en waar nodig verbeteren van Defensie. Niet iedereen is er blij mee, maar het is wel keihard nodig.’

Hans, go with the flo! Bedankt voor de lekkere broodjes, maar bovenal bedankt voor je inzet voor de Krijgsmacht! Zowel hier in Nederland, maar ook tijdens je uitzendingen! Thank you for service!

Eduard van Brakel

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.