Dag F16, dankjewel!

Geplaatst door

Vandaag rolt de eerste operationele F35 de hangar in Texas uit. Daarmee begint de vervanging van de F16 echt. Duizenden missies werden door dit toestel gevlogen, duizenden bommen gegooid, boordgeschut werd ingezet, en er werd een Mig neergehaald met dit werkpaard van de Luchtmacht. Decennialang werd de F16 onafgebroken operationeel ingezet, en met de terugkeer uit het Midden Oosten begin deze maand kwam daar een eind aan.

Alle foto’s via de beeldbank van de historische collectie het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH), en het ministerie van Defensie. https://nimh-beeldbank.defensie.nl/

3 reacties

  1. Het nederlandse werkpaard wat men in de tijd ook al duur vond. Het werkpaard dat er mede voor heeft gezorgt dat conflicten in de wereld niet nog groter werden en mensen hun vrijheid terug kregen. Dat is onbetaalbaar!

  2. Ik denk voorlopig nog helemaal geen “dag F-16” dat zal nog wel even duren…
    Maar 37 nieuwe toestellen zullen geen ooit 212 aangeschafte F-16 toestellen kunnen vervangen, ook geen huidige 61 toestellen, van de 37 toestellen zullen er ook nog eens 7 permanent gestationeerd worden in de VS voor opleiding en training dus effectief maar 30 toestellen.
    Nederland zal onmogelijk aan Navo en andere verplichtingen kunnen voldoen, ook 4 toestellen permanent inzetbaarhouden voor eigen doeleinden zal zeer moeilijk worden.
    Ook de voorgenomen aanschaf van de broodnodige 15 extra toestellen zie ik voorlopig niet gebeuren, ik vrees dat Nederland uit pure schaarste de laatst aangeschafte F-16 toestellen nog heel lang naast de nieuwe F-35 zal moeten gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.