Brigade-generaal Hans Damen uitgeroepen tot goeroe

Geplaatst door

Maar liefst 57 procent van de stemmen ging naar brigade-generaal Hans Damen die zich daardoor vanaf nu officieel Logistiek Goeroe van het Jaar 2018 mag noemen. ‘Nu ik genomineerd ben, wil ik hem winnen ook’, sprak Damen voorafgaand aan de verkiezing bij Jong Logistiek Nederland. En dat is militaire souschef Logistiek, na een actieve campagne op sociale media, gelukt en daarmee is de krijgsmacht een officiële goeroe rijker.

Damen reageert verheugd op de prijs: “Ik voel me zeer vereerd met de uitverkiezing en wil dan ook iedereen bedanken die op mij heeft gestemd. Er wordt ongelooflijk hard gewerkt door militaire logistici en ik zie mijn benoeming tot goeroe ook wel als blijk van erkenning voor al mijn logistieke collega’s.” Ook meldde de generaal dat de titel ‘best wel goed voelt’.

Damen legt verbindingen

Argumenten om Damen tot goeroe uit te roepen waren zijn enthousiasme voor het logistieke vak en het leggen van verbindingen tussen militaire en civiele logistiek. Daarnaast speelde het steunen van logistieke talenten een rol.

Hans Damen

Damen begon in 1979 aan zijn militaire carrière door te starten met de officiersopleiding aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda, als cadet voor het dienstvak van de Militaire Administratie. Daarna volgden vele functies binnen de Krijgsmacht. Hij was onder meer commandant van DART (het Disaster Assitance Response Team), plaatsvervangend hoofd van de Landmacht Planning, Commandant van het Opleidingscentrum logistiek, maar ook diplomaat bij de NAVO en plaatsvervangend commandant van Operationeel Ondersteunings Commando Land. Nu staat Damen aan het hoofd van de TaskForce Logistiek, die grootschalige logistieke operaties weer op de kaart moet gaan zetten. En nu is dus ook Logistiek Goeroe van het Jaar 2018.

Door: Eduard van Brakel

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.