Rectificatie

Geplaatst door

Bij het artikel Traditie en Respect, het zijn maar woorden, zijn we niet zorgvuldig genoeg geweest. Het Defensie-Platform had voordat we tot publicatie over gingen een reactie moeten vragen bij de KMA, en zorgvuldiger moeten zijn bij het toepassen van hoor en wederhoor.

Ondanks dat het artikel de visie van de auteur weergeeft, had het achteraf niet gepubliceerd mogen worden op de manier waarop het is gepubliceerd. Het is inmiddels aangevuld met de reactie van de KMA, die voor de volledigheid hieronder ook volgt.

Reactie KMA:

Het artikel van heer Remouchamps is voor zijn eigen rekening. De commandant van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA)  en de commandant van de Koninklijke Militaire Academie (KMA) zijn verbaasd door de strekking van het artikel. De Reuniecommissie van de lichting, waarvan de heer Remouchamps deel van uitmaakt, heeft namelijk eind mei j.l. zelf besloten om af te zien van de samenkomst van hun lichting en de jongstejaars.
Na publicatie van het artikel is door de NLDA contact opgenomen met de voorzitter van de Reuniecommissie. Doel hiervan was om meer beeld te krijgen bij de strekking van het artikel. De voorzitter heeft zelf aangeven zich te distantiëren van het artikel. Commandant NLDA en KMA zijn voornemens om de heer Remouchamp uit te nodigen voor een gesprek, om zodoende in een constructieve sfeer met elkaar van gedachte te wisselen.
Eduard van Brakel – hoofdredacteur Defensie-Platform

Eén reactie

  1. Edouard
    Je krijgt vandaag een aanvulling en reactie op jouw “rectificatie” Ik neem geen woord terug van wat ik in het artikel naar jou heb gestuurd, maar zal wel een verduidelijking geven. Het is trouwens opvallend dat de KMA nomenclatura plotseling van zich laat horen zich nadat jij mijn verhaal hebt gepubliceerd. Eerdere pogingen van de KMA leiding om te reageren op persoonlijke berichten werden met een algehele vrieskoude gewaardeerd. De KMA leiding zegt “verbaasd”te zijn, hetgeen een nogal hypocriete reactie is. Een uitnodinging voor een “constructief “gesprek heeft nauwelijk zin omdat ik niet van plan ben om in Breda “op rapport te komen” vanuit mijn woonplaats Vilnius. In mijn vocabulaire is een “constructief” gesprek een ontmoeting om tot een oplossing te komen. Wel, er is geen oplossing want de beslissing van het comite is al genomen door noodgedwongen uit te wijken naar Bronbeek. Los van de beslissing van de KMA leiding om medewerkinG te verlenen aan ons voorstel, was mijn artikel voOrnamelijk bedoeld om mijn weerzin te uiten over de door een deel van de tegenstanders van het voorstel gebruikte argumenten. Later op de dag krijg je een uitgebreide reactie. Het is te waarderen dat de snelheid waarmee op het artikel door de KMA leiding werd gereageerd door jouw platform is veroorzaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.