Meneer Hamers, weet u wat een generaal verdient?

Geplaatst door

Beste meneer Ralph Hamers,
Weet u wat waarden zijn? Dingen zoals moed, beleid, trouw. Of kracht, verbondenheid en toewijding? Ik denk het niet. U vond het eerder al moedig van uzelf dat u een lagere loonsverhoging accepteerde. Als dat uw definitie van moed is, dan snap ik dat u rustig een salarisverhoging van meer dan 50% accepteert tot een salaris van 3 miljoen per jaar. Weet u trouwens wat iemand die wel echt verantwoordelijk draagt verdient? Iemand zoals onze Commandant der Strijdkrachten?
Onze hoogste militair, meneer Hamers, de luitenant-admiraal Rob Bauer, verdient 10.667,77 euro per maand. Dat is 128.004 per jaar. Ik weet eerlijk gezegd niet of dat inclusief of exclusief vakantiegeld is en eindejaarsuitkering is, maar stel dat we dat erbij doen, dan kom je op maximaal 150.000 euro per jaar. En dan ben je verantwoordelijk voor mensenlevens. Voor veel mensenlevens.
Beste meneer Hamers, weet u dat een sergeant bij de Landmacht zichzelf voor maximaal 3000 euro bruto per maand  laat inzetten in Mali. Of in Afghanistan? En dat die sergeant verantwoordelijk is voor de directe gevechtsaansturing van een groep van een man of 10. En dat de beslissing van die sergeant het leven of de dood van een van zijn mannen of vrouwen kan betekenen? En u noemde uzelf moedig omdat u ooit een lagere salarisverhoging accepteerde?
Een luitenant-vlieger bij de Luchtmacht dropt bommen die levens van vijanden kosten, en die levens van onze militairen redden. Een luitenant-vlieger levert luchtgevechten zodat er een veilige situatie ontstaat waardoor mensen op de grond hun leven kunnen opbouwen, hun leven kunnen behouden en hun hypotheek bij uw bank kunnen blijven betalen. Een luitenant verdient maximaal 4000 euro bruto per maand.
Meneer Hamers, u bent precies wat mensen zo verafschuwen in bankiers. U bent het tegenovergestelde van een militair die zijn leven waagt voor 4,30 euro bruto per uur extra. Want u geeft uzelf een loonsverhoging van meerdere jaarsalarissen van onze hoogste militair die wel echte verantwoordelijkheid draagt. Maar goed, u noemde uzelf dan ook moedig. Iets wat een militair nooit over zichzelf zou zeggen. Maar ja, die verdienen dan ook eigenlijk veel te weinig.
Met vriendelijke groet,
Eduard van Brakel

27 reacties

 1. De president-Commissaris van ING, topman Jeroen van der Veer, kan het allemaal uitleggen in het parlement.
  Neem maar van mij aan, dat er voor een constructie is gekozen waar niemand aan kan komen.
  Jeroen van der Veer, een man die alles weet van “Super” topsalarissen. Ik vraag mij af, of deze verhoging ook gaat doorwerken naar de Raad van Commissarissen
  Ik ben blij dat ik geen lagere medewerker ben van ING, ik zou mij vernederd voelen.
  Maar iedereen deed vervolgens een plas en alles bleef zoals het was.

 2. Prachtig verwoord. Bankiers zoals mijnheer Hamers plaatsen zichzelf helemaal buiten de werkelijkheid en/of hebben niet het vermogen de werkelijkheid te zien. Daarin worden ze gesteund door commisarissen zoals ex-premier Balkenende, je weet wel, hij vaan die Balkenende-norm!! Ook een commissaris, ex CEO van Shell (Dhr van de Veer), overigens heel benieuwd wat Halbe Zijlstra hiervan heeft opgevangen toen hij aanwezig was bij de vergadering en van de raad van commisarissen van de ING. Schandalig inhalig gedrag!

 3. Prachtig verwoord. Bankiers zoals mijnheer Hamers plaatsen zichzelf helemaal buiten de werkelijkheid en/of hebben niet het vermogen de werkelijkheid te zien. Daarin worden ze gesteund door commisarissen zoals ex-premier Balkenende, je weet wel, hij van die Balkenende-norm!! Ook een commissaris, ex CEO van Shell (Dhr van de Veer), overigens heel benieuwd wat Halbe Zijlstra hiervan heeft opgevangen toen hij aanwezig was bij de vergadering en van de raad van commisarissen van de ING. Schandalig inhalig gedrag!

 4. Mijn hemel, wat een onzin.
  ‘Weet u dat een sergeant bij de Landmacht zichzelf voor maximaal 3000 euro bruto per maand laat inzetten in Mali. Of in Afghanistan?’ -> Alleen het extra gevarengeld dat alle militairen op uitzending krijgen komt al op 2500 euro NETTO per maand. En daar zit nog geen salaris bij.
  Ik snap je punt hoor, maar dit artikel is echt te tendentieus en onjuist.

  1. Dat staat iets verderop in het artikel. 4,30 euro bruto per uur extra. Missie is 24/7 inzet. Doen we 30 dagen per maand x 24 is 720 uur. 2500 : 720 = 3,47 netto per uur in een maand met weinig uren. Echt heel tendentieus dit inderdaad.

  2. Pardon? Waar heeft U Uw informatie vandaan? Deze reactie is puur onjuist. Ik ben diverse malen uitgezonden geweest maar dat waren echt geen gouden tijden hoor.

 5. Ik begrijp überhaupt niet waarom mensen die met veel geld alleen maar schuiven, zelf ook heel veel zouden moeten verdienen.
  Met de positionering van de militair binnen het wereldtoneel ben ik het overigens totaal niet eens.
  Militairen werken voor de meest kwaadaardige bedrijfstak op onze planeet : het Militair Industrieel Complex. Zeg maar gewoon de banken en de wapenindustrie.

 6. Als reactie hierop zouden ING klanten eens moeten overstappen naar een andere bank. Dan is het gauw gedaan met mijnheer Hamers.

 7. Waarom verbaasd zoiets mij niet het is al jaren aan de gang met die zakkenvullers alle klusjes besteden ze uit en zelf zitten ze te kijken hoe ze het geld nu weer uit moeten geven.
  MASSAAL de rekening van ING opzeggen de bank die nota bene met belasting geld overeind gehouden moest worden. De regering zit wederom te slapen en rollen van verbazing over elkaar om te zeggen dat dit niet kan maar niemand doet er iets aan. Terwijl men dit van de tevoren toch wel aan had moeten zien komen, regeren is vooruit zien hebben ze mij altijd geleerd. De aandeelhouders zullen straks wel weer zeggen dat het niet kan en wordt het terug gedraaid en krijgt hij via de achterdeur het geld toch wel. Voor mij geen ING of aanverwante banken postgiro

 8. Ik vind mijn man ook moedig heeft 52 jaar gewerkt en houdt nu een pensioen over van 1350 euro schoon per maand maar wel moedig doorgewerkt tot zijn 66 met twee nieuwe heupen en hartstoornis dit is moedig zijn en kracht hebben ps ikzelf ook zo lang gewerkt en moedig ons steentje bijgedragen zodat graaiers als u van de Ing een dikke verhoging kan nemen .

 9. Is het een idee om dit soort “heren”eens mee te nemen op missie?! Dan weten ze misschien een klein beetje meer wat verantwoordelijkheid dragen is!!

 10. Meneer Hamers krijgt dit toegeschoven omdat hij de bank aan vijf miljard winst heeft geholpen… Maar met zo’n kapitaal kan hij best bijdragen aan de uitkeringen voor ontslagen ING-medewerkers toch?

 11. Beste Eduard,
  Mee eens met de strekking van het verhaal. Alleen schets je wel een heel zuinig beeld. militairen die op uitzending zijn krijgen maandelijks ruim €3000 netto aan uitzendtielage er bij. Ga je oefenen in het bos, dan krijg je oefentoelage. In het buitenland geplaatst krijg je buitenlandtoelage. Een F 16 vlieger krijgt een aardig vlieggeld. Dit zijn uiteraard wel allemaal afkopen ongemak en/of compensaties, maar de stelling ‘een sergeant gaat voor €3000 bruto naar Mali’ klopt niet.
  Een en ander neemt niet weg dat de salarissen van militairen, ook in internationaal verband, karig zijn.
  Bart Damen

  1. Maar voor die toelage ben 24/7 in touw. In een eerder reactie rekende ik uit dat het bij een maand van 30 dagen en een toelage van 2500 euro gaat om extra betaling van 3,47 netto per uur. Als het 3000 euro netto extra is, is het een uurtarief van iets meer dan 4 euro netto per uur. Hetzelfde geldt voor de oefentoelages. Maar het gaat inderdaad om de strekking.

 12. Mocht intussen de leeftijd bereiken van 92 (twee en negentig) jaar en zou het toejuichen, als deze “bescheiden” salarisverhoging van hogerhand wordt teruggedraaid. Als ik er dan aan denk, dat de pensioenen al sinds jaren niet meer geïndexeerd worden, heb ik daar geen woorden meer voor! Niet dat ik ontevreden ben, maar een beetje rechtvaardiger inkomensverdeling lijkt me wel op z’n plaats!

 13. Wat interesseert een man als Hamers nu wat een generaal maandelijks ontvangt. Het woord verdienen heeft een andere emotionele waarde. Hij kan net zo goed beargumenteren dat gelet op de inhoud van bovenstaande artikelen, een generaal voor het werk wat hij doet, overbetaald wordt.

 14. Maar …. ik proef hier heel veel afgunst. Massaal doet een groot gedeelte van Nederland mee aan loterijen waarbij miljoenen te “krijgen” zijn. Waarom eigenlijk? Zoveel geld krijgen zonder er iets voor te doen is toch waar het hier om draait? Ach …. iedereen wil graag zelf ook die miljoenen. En vergeet niet …. de schatkist (dus heel de bevolking) profiteert juist op deze manier mee want de helft gaat naar de schatkist. Afgunst is een hele slechte eigenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.