Reservist ritmeester Jelle van Haaster Jonge Ambtenaar van het Jaar

Geplaatst door

Reservist ritmeester Jelle van Haaster van de Nederlandse Defensie Academie is Jonge Ambtenaar van het Jaar 2018 geworden. De jury verkoos hem unaniem tot winnaar. 
De Researcher cyber werd gekozen tijdens de verkiezing in Poppodium Annabel in Rotterdam. Hij won de wisseltrofee en 2 opleidingen. Het gaat om een masterclass in persoonlijk leiderschap van de VNG Academie en een training in creatieve technieken van Ynnovate.
Juryvoorzitter Simone Roos prees hem om zijn talent en zijn vermogen om op zichzelf te reflecteren. “Jelle heeft een mooie mix van begeerlijke skills op het gebied van ICT en een maatschappelijke drive.” Ze noemde hem creatief en authentiek.

Van Haaster bouwde ZHKH-app
Van Haaster bouwde ZHKH-app

Van Haaster bouwde de populaire apps ‘Rangen’ en ‘ZHKH’ (zelfhulp Kameradenhulp) Verder creëerde hij een militaire streetview-omgeving van Mali waarmee militairen zich beter op missies kunnen voorbereiden.
De ritmeester rondt momenteel zijn promotieonderzoek af. Dat gaat over het nut van militaire cyberoperaties in conflictgebieden. Van Haaster voert dit onderzoek uit aan de Nederlandse Defensie Academie en de Universiteit van Amsterdam. Naast onderzoeker en docent op de Faculteit Militaire Wetenschappen is hij als reservist cyberadviseur bij 1 Civiel en Militaire Interactie Commando.

‘Trots op Jelle’

Promovendus op cybergebied Van Haaster vertegenwoordigt een jaar lang jonge ambtenaren als toonbeeld van iemand die verandering brengt. “We zijn trots op Jelle als ambassadeur”, aldus de voorzitter Emke Westra van het jonge ambtenarennetwerk FUTUR: “Jelle is vernieuwend, kan goed luisteren en weet impact te hebben. In de huidige samenleving die constant in beweging is spelen jonge ambtenaren een belangrijke rol.”
Twee jaar geleden won kapitein der Mariniers Mark Brouwer de publieksprijs bij de Jonge Ambtenaar van het Jaar Verkiezing.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.