Het OVV-rapport en de Defensieambtenaar

Geplaatst door

Je gaat als defensieambtenaar weer lekker naar je werk, kijk eens om je heen naar je collega’s en stel eens vast hoeveel er een onderontwikkeld inlevingsvermogen op nahouden, hoeveel geen rekening met anderen houden, zich boven de wet verheven voelen en geen tegenspraak dulden. Met hoeveel van je collega’s (op elk niveau) je maar moeilijk een compromis kan sluiten. Hoeveel van hen vinden dat ze het nooit verkeerd doen?
Kijk eens hoeveel van de collega’s de eigen goede eigenschappen overdrijft en de prestaties van anderen naar beneden halen. Hoeveel er altijd op zoek zijn naar aandacht en bevestiging, en jou en anderen manipuleren om hun doel te bereiken.
Ik ben er zo veel tegengekomen, van onderofficier t/m generaal. Sommigen heb ik tijdens vergaderingen in blinde woede zien ontsteken omdat ze tegenspraak en kritiek kregen. Tijdens uitzendingen heb ik een jurist en een plv TFU commandant meegemaakt die zich niet konden beheersen. Nadat ik de C-TFU op hun gedrag wees antwoordde hij dat hij dit wist maar dat hij bij een repat onthand zou zijn.
De betrokken personen disfunctioneren ondertussen “gewoon” verder binnen de organisatie.
Door: Een oud-Defensie-medewerker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.