Nederland in Europa: leider van de kleine landen?

Geplaatst door


 

2 reacties

  1. Economisch zijn we sterk, militair zijn we zwak! Men ons “Leger” kun je net het Ajax-stadion vullen, of de “Kuip”, voor de mensen die dat liever horen. Feit is dat een land als het onze, die haar vrijheid juist zou moeten kunnen verdedigen, en haar rijkdom, hier verre van in staat is! De “kaasschaafmethode” van de afgelopen 20 jaar politiek wanbeleid op het gebied van Defensie, is hier debet aan! Onze politici hebben, zonder enige kennis van zaken, totaal goed lopende onderdelen rucksichtlos weg bezuinigd!
    Het duurt jaren om deze kennis opnieuw te vergaren. Onze Orions, prima van onderhoud en mensen, in een pennenstreep weg gevaagd! Net zoals onze tanks! Dit probeert men dan opzichtig te “repareren” door 18 tanks te “leasen.” (Ergo, we hadden er ooit bijna 1000!!) Alles voor een appel en een ei verkocht! Dit noemt men dan “Haags Rentmeesterschap.” Vervolgens zal er een keuze moeten worden gemaakt, OF fors investeren, OF op het huidige “niveau” blijven. Ergo, typisch Nederlands, wel een grote mond hebben en mee willen praten, maar geen cent over hebben voor onze veiligheid en een goed bewapend Leger!
    Ja, ik neem geen blad voor de mond meer, alle Haagse beloften zijn tot nu toe waardeloos! Men “belooft” toe te groeien naar Europees gemiddelde, van 1,43% van het BNP, maar hiervoor is 2 miljard extra benodigd……moeilijk!!
    Ga nou eens werken aan de slagkracht van onze Defensie, Den Haag, en maak uw grote mond waar….met daden!
    Hier spreekt een teleurgestelde ex-huzaar, die moest toezien hoe al ons prima materieel voor een habbekrats werd verkocht!

  2. Wij “investeren” liever ons geld in een bodemloze put als Griekenland. Daar gaan miljarden van ons belastinggeld heen. Ik hoor nauwelijks kritiek vanuit Den Haag als de EU ons vraagt weer een storting in de put te willen doen. Zelfs geen gemor! Ook blijft het verdacht stil in politiek Den Haag als onze militairen vragen om meer arm en slagkracht voor onze gebrekkige defensie! Als de besluitvorming om onze defensie te versterken net zo snel gaat als de vorming van een nieuwe coalitie dan moeten we het ergste vrezen. Ik bewonder de trouw en moed van onze militairen om toch te blijven geloven in betere tijden. De politici in Den Haag missen helaas deze goede eigenschappen. Deze mensen zijn niet bezig met het landsbelang maar met hun eigen persoonlijk/politieke belang! Schandalig dat een rijk land als Nederland 25 jaar zijn defensie heeft verwaarloosd waarbij waardevol en vaak nieuw defensiematerieel voor een appel en een ei verkocht zijn aan diverse dubieuze landen. De goedheiligman woont dus niet in Spanje maar zetelt op het binnenhof in Den Haag. Welnu als wij zo royaal voor anderen zijn, wordt het nu de hoogste tijd om onze eigen jongens en meiden de tools te geven waarmee ze een oorlog in hun voordeel kunnen beslissen! Dat vereist wil en daadkracht in Den Haag en geen visieloze tuinkabouters! Twee procent erbij betekend ruim 8 miljard extra per jaar, en dat gedurende vele jaren! Ik hoop dat de blinden in Den Haag voor ziende worden. Het is namelijk vijf voor twaalf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.