Aan de Kiezers van het Koninkrijk der Nederlanden

Geplaatst door

Dit is een schreeuw om aandacht! Burgers van Nederland, leg even alles opzij en lees wat hier staat. Het gaat om het belang van u allemaal, van ons land, van onze toekomst, van onze welvaart. Geef elkaar de hand en richt u op Den Haag. Op de regering en op de Tweede Kamer. Op al die mensen die beslissen over onze veiligheid. Want ons land is in gevaar!
Hoe hard onze militairen hun best ook doen, ze kunnen aan ons land en aan onze bondgenoten niet meer leveren wat er nodig is. Nu al moeten ze vooral improviseren. Van een paar kapotte F-16’s één goede maken. Niet te vaak schieten op oefening, want de munitie is bijna op. Zou het menens worden, dan zijn wij nergens. Dan laten we bij de bondgenoten gaten vallen. Dan is ons land niet beschermd.

De Nederlandse krijgsmacht is kapot bezuinigd.

Niet alleen kapot bezuinigd op wat we hebben. De militaire innovaties gaan snel, cyber, drones, van alles. Onze krijgsmacht heeft geen geld om ook daar te investeren en te oefenen.
Maar ook kapot bezuinigd op:

 • reserve onderdelen
 • munitie
 • gevechtskleding
 • oefeningen ( waardoor ook de inzetbaarheid steeds meer te wensen overlaat )
 • arbeidsvoorwaarden
 • carrièreopbouw

Bij de jaarlijkse begrotingen op Prinsjesdag ging onze welvaart altijd vóór. Of het nu de zorg was, onderwijs, sociale zekerheid, inkomens. Het ging allemaal vóór. Natuurlijk, het zijn belangrijke doelen. Maar zonder goede beveiliging is er helemaal geen welvaart, verdwijnt al ons welzijn!
De wereld wordt steeds onrustiger. De terreur neemt toe. De toon tussen landen is bitser. Grote bevolkingsgroepen zijn op drift. Het nationalisme wordt sterker. Kijk eens naar die ellendige oorlogsgebieden. Is daar welvaart? Welzijn? Goede zorg? Onderwijs? Vrijheid van meningsuiting? Zelfs maar bestaanszekerheid?
Waarom betalen wij dan onze verzekering tegen oorlog niet? Waarom laten wij onze veiligheid versloffen? Waarom ontmoedigen wij al die militairen die toch nog elke dag hun best doen om er wat van te maken? Waarom kan onze minister van Defensie, mevrouw Hennis-Plasschaert, waarschuwen dat ons land niet langer in staat is om zich te verdedigen en gaan wij daarna over tot de orde van de dag?
Op 15 maart zijn er verkiezingen. Laat uw bezorgdheid zien om onze veiligheid. Draag de nieuwe regering op om onmiddellijk en met alle middelen ons land weer veiligheid te bieden. Geef de nieuwe regering het geld dat daarbij hoort. Kies een partij die dáár serieus werk van wil maken
Wij bezorgde burgers hebben een Coalitie voor Defensie gemaakt om samen een signaal af te geven. Om samen een agenda te maken. Om de nieuwe regering plan en middelen te bieden voor een sterke, moderne en uitstekend geoefende krijgsmacht, die past in deze tijd en zich open stelt voor alle mogelijke vernieuwingen. We noemen ons Coalition for Defense, in het Engels, zodat iedereen kan zien en horen dat we er zijn.
Wij richten ons op alle Nederlanders, op alle mensen die hier wonen. Wij richten ons speciaal op de jonge mensen. Zij zijn aan het bouwen aan de wereld van morgen. Ze mogen veiligheid niet vergeten. Wij richten ons op de ouderen. De verhalen over de Tweede Wereldoorlog hebben zij nog dichtbij. Met hun willen wij het oorlogsboek gesloten houden. Wij richten ons op de werkenden. Een sterke economie vraagt om een sterke beveiliging. We richten ons op de jonge gezinnen. Onze kinderen moeten een mooie en goede toekomst hebben, zonder oorlog, terreur en ellende.
Wij richten ons tot de politiek. In Den Haag moet de agenda worden omgegooid, zodat we weer veiligheid gaan opbouwen in plaats van afbreken. We richten ons op de journalisten. Zij schrijven of vertellen ons elke dag wat er belangrijk is. Vertel hoe belangrijk onze veiligheid is! Vertel hoe we die hebben laten verslonzen. Vertel hoe we die weer kunnen en moeten opbouwen. Wij richten ons op de industrie. Denk met ons mee over onze krijgsmacht het best kunnen inrichten. Bouw mee aan onze krijgsmacht. We richten ons op onze militairen. Houd vol, er is hulp onderweg!
Wij richten ons op u. Steun de krijgsmacht. Steun de Coalition for Defense bij al zijn activiteiten. Laat u zien, laat u horen en vooral, laat u voelen op 15 maart. Laat de politiek voelen dat het u menens is.
Laten we werken aan een veilige vrede.

Ton Welter

Ton Welter
Coalition for Defense

4 reacties

 1. Vanavond Pauw en Jinek gekeken met de minister van defensie en Klaver en Roemer als gast…
  Eindelijk wat aandacht voor defensie 🙂
  De vraag van Jinek:
  Waarom spreken we 2% af met bondgenoten in 2014 en waarom voldoen we er vervolgens niet aan aan die afspraak ?
  Antwoord VVD minister:
  Er moet een Miljard bij en dan naar een Europese gemiddelde toewerken en als het kan en ruimte is uiteraard meer want er moet veel vervangen worden.
  Antwoord Roemer:
  Wapensystemen zijn iets uit de vorige eeuw en nu niet meer noodzakelijk en wil alleen investeren in de keten Mareschaussee, politie en buurtagenten en wil op defensiegebied vooral samenwerken zonder die extra investeringen en zonder nieuwe vliegtuigen.
  Antwoord klaver:
  Direct verhogen van het budget voor ontwikkelingssamenwerking want dat hebben we afgesproken in VN-verband en is veel belangrijker dan defensie maar wil niet bezuinigen op defensie maar ook geen verhoging budget of investeringen in defensie.
  Vraag Jinek:
  Hoe wilt u dan zogenaamd blijven samenwerken als u niet aan de afgesproken 2% gaat voldoen ?
  Dan vervalt simpelweg die grond voor die samenwerking en een afspraak stelt dan niks voor !
  Jinek voegt er nog aan toe:
  Mijn ouders waren vluchtelingen en Poetin kan er binnen een paar dagen staan met tanks !
  Minister:
  Het doel is ook samenwerking en zo veel mogelijk richting de 2% afspraak, ook vorige presidenten en ministers uit de VS hebben hier op aangedrongen en het moet nu. soms moet je terroristen aanpakken in land van herkomst en moet je niet gaan afwachten met een agent bij de eigen metro.
  Roemer:
  Geen extra investering defensie maar in politie maar wel die samenwerking op defensiegebied met bondgenoten zonder aan de afspraak te willen voldoen, verder geen antwoord op de vraag als die samenwerking wegvalt als we de defensieafspraken niet nakomen…
  Klaver:
  Extra ontwikkelingssamenwerking is de oplossing voor alles en ziet totaal niet de noodzakelijk verhoging voor het defensiebudget om die samenwerking met bondgenoten in de toekomst voort te zetten/te behouden…
  Oftewel Klaver wil gewoon doodleuk of uit de Navo als hij niet wil investeren of wil gewoon doodleuk doorgaan met het negeren van afspraken en het jarenlang freeriden ten koste van bondgenoten voortzetten en ziet in dat geheel een zogenaamde toekomstvisie ???
  Ik hoop dat als een partij Groenlinks en/of SP aan het bewind komen met hun onrealistische visie en niet gaan investeren in defensie zoals is afgesproken dat de Navo-organisatie en de VS verregaande maatregelen gaan nemen en ons als Nederland gewoon keihard uit die samenwerkingverband gaan verwijderen want wat deze 2 partijen willen is totaal niet geloofwaardig tegenover bondgenoten en ook niet geloofwaardig in het huidige wereldbeeld.

 2. Roemer en Klaver kun je niet serieus nemen op Defensiegebied. Het is net zoiets als Trump vragen waar Nederland ligt. Dan zal die op de wereldbol wel Scandinavie aanwijzen! Dat bedoel ik dus. Dat linkse politici weinig op hebben met Defensie mag duidelijk zijn! Pas als de vijand al binnen is gedenderd, hoor je ze zeggen van “oh ja.”
  Daarom gruw ik ook van de opmerking van Jesse “Yes, we can” Klaver, met zijn links progressieve kabinet. Ik mag werkelijk hopen dat dat er NOOIT komt! Want niet alleen Defensie wordt dan wederom kind van de rekening!
  Wij Nederland, moeten een paar zaken niet vergeten! Als wij niet stemmen op partijen die wel willen investeren in Defensie, verraden we de doden van MH17, die toch wel een duidelijk signaal hebben afgegeven, lijkt me! We verraden de Oosteuropese landen, omdat we hun gebied, en laat staan ons eigen grondgebied, niet kunnen verdedigen! We verraden onszelf, elke 5 mei wordt gereclameerd hoe belangrijk de vrijheid is! Laten we dat eens in woord en daad omzetten, mensen! Vrijheid kost geld, en Defensie is je verzekering! Dat zei ene Hillen, die vervolgens 1 miljard weghaalde! Laten we die fout niet opnieuw maken, want dan kon het ons wel eens een veelvoud kosten, dan die 2 miljard die er in 1e instantie bij MOET komen! Stem CDA, CU, SGP of dan maar VVD!

 3. Klein lichtpuntje, de minister had het laatste woord in het kort durende debat over het onderwerp defensie metals opmerking dat je niet moet zitten afwachten en het applaus van het publiek was duidelijk voor haar bedoeld en niet voor de andere 2.
  Ook een deel van de linkse achterban is het voor een groot deel niet eens met de kopstukken:
  http://opiniepanel.eenvandaag.nl/uitslagen/72623/sp_stemmers_willen_meer_geld_voor_defensie
  We zullen zien na maart, het wordt hoog tijd dan de Navo en al onze bondgenoten onderling afspraken gaat handhaven om die samenwerking te behouden !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.