Andre Bosman

André Bosman (VVD): Een sterke krijgsmacht is van groot belang

Geplaatst door

Gezien de huidige internationale ontwikkelingen is een sterke krijgsmacht van belang. Dat zegt oud-militair André Bosman, die op plek 24 staat op de VVD-lijst en Kamerlid is. Hij vindt meer geld voor Defensie noodzakelijk, allereerst om de arbeidsvoorwaarden op peil te brengen, maar ook om te investeren in materieel. De Krijgsmacht voldoet volgens Bosman op dit moment niet aan onze internationale politieke en economische status.
1)      Op welke manier heeft uw militaire achtergrond bijgedragen aan uw keus om politiek actief te worden?
Mijn interesse in de politiek was er al op jonge leeftijd. Ik was altijd al betrokken bij mijn omgeving en wilde ook constructief meedenken en praten. In mijn tijd bij de Koninklijke Luchtmacht ben ik actief geweest in de medezeggenschap van mijn onderdeel, maar ook de landelijke medezeggenschap. Daarnaast was ik ook actief in het bestuur van de vakbond VBMNOV. Die zaken gecombineerd hebben mij wel gesterkt om de stap richting de politiek te zetten.
2)      Waarom heeft u juist voor deze partij gekozen om politiek actief te worden?
De VVD gaat uit van gelijkwaardigheid van mensen, niemand heeft zeggenschap over jouw leven. Je kan uit vrije wil de keuzes maken die je wilt. Daarnaast de ruimte aan de ondernemer die de VVD wil bieden. We moeten een overheid zijn die ambities van mensen ondersteunen en zeker niet in de weg staan. Ook het belang van defensie in combinatie met een realistische buitenland politiek is voor mij een reden om mij aan te sluiten bij de VVD.
3)      Wat zou de politiek, of politici, kunnen leren van de Krijgsmacht?
De politiek kan heel veel leren van de Krijgsmacht. Zowel in besluitvorming, handelen en doorzetten. Onder druk de juiste keuzes kunnen blijven maken en in elkaar vertrouwen. Het vertrouwen wat militairen onderling in elkaar moeten hebben is de basis van succesvol opereren. Ook in de politiek moeten we samenwerken om de toekomst van ons land veilig te stellen voor onze kinderen.
4)      Als u na de verkiezingen in de Tweede Kamer zit, wat zou u dan als eerste willen veranderen of aanpakken?
Meer geld voor defensie is voor mij een begin. Allereerst moet  er geld bij om de arbeidsvoorwaarden op niveau te krijgen. Daarnaast moet er geïnvesteerd worden in het onderhoud van het materiaal maar ook aanschaf van nieuw materieel is van belang.
5)      Welke positie neemt u als (kandidaat)- Kamerlid in ten opzichte van de Krijgsmacht?
Ik ben de goed geïnformeerde ervaringsdeskundige binnen de fractie en zal blijven benadrukken dat investeren in de Krijgsmacht altijd een goede keuze en ook een noodzakelijke keuze  is. Zeker gezien de huidige internationale ontwikkelingen is een sterke Krijgsmacht van belang.
 6)      Hoe beschrijft u de huidige staat van de Nederlandse Krijgsmacht? En wat zou daar volgens u aan moeten veranderen?
Een krijgsmacht die niet past bij onze economische rol en verantwoordelijkheid in de wereld. Als 16e economie van de wereld die voor haar economische ontwikkeling en welvaart het vooral van handel moet hebben, zal daar een krijgsmacht bij moeten die die belangen ook kan borgen.
 7)      Als we op u willen stemmen, welk cirkeltje moeten we dan rood maken in het stemhokje?
Ik sta op lijst 1, VVD,  nummer 24.

Eén reactie

  1. Wanneer je al de artikelen leest die onze politici schrijven in het Defensie-Platform dan krijg je het idee dat het met defensie helemaal goed komt. Ineens schrikken al deze politici wakker na jaren niet of nauwelijks van zich te hebben laten horen als het gaat over de uitholling van onze krijgsmacht! Hoe hypocriet is dit! Met het loze gebabbel van bijvoorbeeld Groen-links om investeren vooral aan andere bondgenoten over te laten, zal de 16e economie van de wereld in bondgenootschappelijk verband een flater van jewelste slaan. Wat is concreet het beschermen van ons grondgebied waard? Ik hoor geen bedragen! Ook nu niet! Niemand durft zijn nek uit te steken. Welk materiaal gaan we zelf aanschaffen? Die 37 gevechtsvliegtuigen. Is wel erg mager. Om over het inleveren van alle tanks maar niet te spreken. Hoeveel transportvliegtuigen hebben we, minder dan de vingers van een hand. Onze onderzeeboten zijn rijp voor het scheepvaartmuseum! Te weinig helicopters, een paar duizend man aan inzetbare strijdkrachten. Onze totale stijdmacht bestaat uit nauwelijks 60000 mannen vrouwen. Welke politieke partij durft zo vlak voor de verkiezingen eens met concrete bedragen te komen? Onze mannen en vrouwen verdienen het of te weten waar ze straks aan toe zijn. ik ben werkelijk benieuwd of al die koene ridders die de afgelopen tijd hier hun mening gegeven hebben straks ook van zich laten horen, na de verkiezingen van Maart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.