Maikel Boon (PVV): Nederland moet welvarend en souverein worden

Geplaatst door

‘Ik wil van Nederland weer een welvarend, veilig en soeverein land maken. Een land dat beschikt over een sterke Krijgsmacht.’ Dat zegt oud-militair, veteraan en kandidaat-kamerlid voor de PVV Maikel Boon. Militairen moeten wat hem betreft weer zichtbaar worden in de samenleving, het uniformverbod moet zo snel mogelijk van tafel.
1) Op welke manier heeft uw militaire achtergrond bijgedragen aan uw keus om politiek actief te worden?
Tijdens mijn uitzending naar Afghanistan (TFU1 Deh Rawod) heb ik de gevolgen van de islamisering met mijn eigen ogen gezien. Ik wil dat onze kinderen en de generaties daarna in vrijheid kunnen opgroeien in Nederland.
2) Waarom heeft u juist voor deze partij gekozen om politiek actief te worden?
De PVV is de enige partij in Nederland die strijd tegen de islamisering.
3) Wat zou de politiek, of politici, kunnen leren van de Krijgsmacht?
Discipline, beloftes nakomen, eerlijk zijn, duidelijk communiceren.

Boon (m) op missie in Afghanistan
Boon (m) op missie in Afghanistan

4) Als u na de verkiezingen in de Tweede Kamer zit, wat zou u dan als eerste willen veranderen of aanpakken?
Nederland moet weer van ons worden. Miljoenen Nederlanders hebben schoon genoeg van de islamisering van ons land.
Genoeg van de massa-immigratie en asiel, terreur, geweld en onveiligheid.
Hier is ons plan: in plaats van het financieren van de hele wereld en mensen die we hier niet willen, geven we het geld uit aan de gewone Nederlander.
5) Welke positie neemt u als (kandidaat)- Kamerlid in ten opzichte van de Krijgsmacht?
Er moet fors meer geld naar defensie. Ik wil dat de militairen juist weer zichtbaar worden in Nederland. Bij onze grenzen en in onze straten. Zichtbaarheid betekent ook in uniform over straat buiten diensttijd. Het uniformverbod moet daarom van tafel. Vandaag nog!
Belangrijk vind ik dat de erkenning van en de waardering voor onze veteranen hoog in het vaandel staan. Als PVV-kandidaat ben ik trots op onze veteranen en onderschrijf dan ook het belang dat de veteranen de aandacht behoren te krijgen die hun toekomt, gezien hun inspanningen en gezien de ontberingen die ze hebben ondergaan tijdens hun uitzending en tijdens hun werkzaamheden.
6) Hoe beschrijft u de huidige staat van de Nederlandse Krijgsmacht? En wat zou daar volgens u aan moeten veranderen?
Ik wil van Nederland weer een welvarend, veilig en soeverein land maken. Een land dat de baas is over zijn eigen grenzen. Een land dat beschikt over een sterke krijgsmacht. Het Nederland van nu toont helaas een ander beeld. Defensie is nauwelijks in staat het eigen en het NAVO-grondgebied te verdedigen. Onze grenzen zijn een gatenkaas en de krijgsmacht loopt op zijn tandvlees. Daarom wil ik dat er de komende jaren flink wordt geïnvesteerd in defensie.
En dan vooral in capaciteit waar Nederland wat aan heeft! Daarom wil de PVV dat de Marechaussee wordt ingezet om de grenzen te sluiten. Desnoods met behulp van Landmachtmilitairen.
7) Als we op u willen stemmen, welk cirkeltje moeten we dan rood maken in het stemhokje?
PVV, lijst 3, nummer 39
foto’s: privécollectie Maikel Boon
Door: Eduard van Brakel

Eén reactie

  1. Mooi streven, al wordt een bedrag niet genoemd. Ben het wel eens dat militairen zichtbaar mogen en MOETEN zijn in de samenleving! Deze regering is er een geweest van altijd maar compromissen, en vooral GEEN duidelijk verhaal!
    Te hopen valt, dat een nieuwe coalitie wel bereid is fors meer te investeren in Defensie! Ik vrees alleen dat dit ijdele hoop zal blijken, gelet op de mentaliteit, of laten we zeggen, het gebrek hieraan in Nederland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.