Joyce Kardol (PVV): Nederland moet weer baas worden van eigen land

Geplaatst door

Nederland moet weer baas worden van eigen land en de grenzen goed bewaken. Dat zegt Joyce Kardol, oud-militair en kandidaat-kamerlid voor de PVV. Kardol vindt dat de Marechaussee de grenzen weer moet gaan bewaken en dat daar geld voor moet komen. Kardol vindt dat de Krijgsmacht weer een organisatie moet worden waarvan je met trots kan zeggen dat je er deel van uitmaakt.
 

 • Op welke manier heeft uw militaire achtergrond bijgedragen aan uw keus om politiek actief te worden?

In Afghanistan heb ik als aide-de-camp  (= militair assistent) het speelveld van de Krijgsmacht vanuit een ander perspectief mogen meemaken. Mijn passie en interesse voor politiek is mede door mijn uitzending aangewakkerd. Betrokkenheid en een actieve bijdrage leveren aan de maatschappij, onder het mom: als je vindt dat dingen beter kunnen, dan moet je er zelf  wat aan doen. Na mijn tijd bij de Koninklijke Luchtmacht heb ik me derhalve kandidaat gesteld voor de verkiezingen van de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Hier ben ik met veel plezier alweer aan mijn 6e jaar als politica begonnen.

 • Waarom heeft u juist voor deze partij gekozen om politiek actief te worden?

Belangrijke thema’s voor mij zijn: een strenger immigratiebeleid, vermindering van regulering door de Europese Unie, een kritischer kijk naar subsidieprojecten en tot slot het welzijn van dieren.  De PVV is de enige politieke partij waar focus ligt op al deze elementen.

 • Wat zou de politiek, of politici, kunnen leren van de Krijgsmacht?

Loyaliteit naar je werkgever en in deze dus loyaliteit naar je kiezers.  Kortom, verkiezingsbeloftes nakomen.

 • Als u na de verkiezingen in de Tweede Kamer zit, wat zou u dan als eerste willen veranderen of aanpakken?

Ik wil graag dat de mensen zich veilig kunnen voelen in eigen land en op straat. Dat terreur niet door onze landsgrenzen heen komt. De sleutel van je eigen voordeur wil je zelf beheren en je wil zelf kunnen bepalen wie je in je huis toelaat. Nederland is ons huis, maar we hebben de sleutel aan Brussel gegeven. Nederland moet weer baas worden van eigen land door het bewaken van de grensovergangen door militairen van de Koninklijke Marechaussee (en daarvoor hebben we ook geld gereserveerd) om te zorgen dat we zelf kunnen controleren en bepalen wie we toelaten en wie we niet toelaten tot ons land.

 • Welke positie neemt u als (kandidaat)- Kamerlid in ten opzichte van de Krijgsmacht?

Als oud-militair en veteraan kijk ik met trots en fijne herinneringen terug op mijn tijd bij de Krijgsmacht. Laat de Krijgsmacht als werkgever wederom een organisatie zijn waar je met trots kan zeggen dat je daar deel van uitmaakt. Met aandacht voor elkaar, zoals de veteranen en zorg, maar ook aandacht voor wat we nodig hebben; de beschikking over voldoende manschappen en materieel om de taken te kunnen uitvoeren.

 • Hoe beschrijft u de huidige staat van de Nederlandse Krijgsmacht? En wat zou daar volgens u aan moeten veranderen?

De huidige staat van de Krijgsmacht is kritiek dankzij de jarenlange bezuinigingen. Er moet fors meer geld naar Defensie (& Politie). Het PVV verkiezingsprogramma trekt hier 2 miljard euro voor uit. Dat is fors meer dan de één miljard euro van VVD en CDA. De veiligheid binnen ons land moet omhoog, dat vraagt om een andere aanpak. We moeten voorbereid zijn op inzet tegen terrorisme in eigen land.
 

 • Als we op u willen stemmen, welk cirkeltje moeten we dan rood maken in het stemhokje?

PVV, Joyce Kardol nummer 29
 
 
Door: Eduard van Brakel

Eén reactie

 1. Dank aan mw Kardol voor haar inzet namens de PVV inzake de Nederlandse strijdkrachten.
  Hier mijn recente email aan
  Beste leden van de commissie vor defensie
  Met referte aan de Amerikaanse minister voor defensie James Mattis bij de Nato om de defensie uitgaven te verhogen.
  Roep de regering op om de uitgaven van defensie van 8 naar 16 miljard te verhogen met de aanschaf van twee nucleair aangedreven multi-purpose amfibische marineschepen met een skyschans vliegdek, zes onderzeeboten en een Nederlands ruimtetransportsysteem en ruimtesatellieten voor communicatie, GPS en oppervlakte verkenning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.