Robert Housmans (PVV): Afstoten Leopard historische fout

Geplaatst door

Het afstoten van de Leopard gevechtstank is een historische fout. Dat zegt Robert Housmans, fractievoorzitter van de PVV Limburg en oud-militair. Volgens Housmans wordt de wereld steeds gevaarlijker, en moet de loyaliteit van de politiek bij Nederland liggen en niet bij Brussel. Als hij in de Tweede kamer komt, wil hij zich onder meer inzetten voor het oplossen van het AOW-gat voor militairen en andere personeel.
Op welke manier heeft uw militaire achtergrond bijgedragen aan uw keus om politiek actief te worden?
In je leven heb je twee keuzes, je kunt een toeschouwer zijn, of je kunt actief deelnemen.
Ik ben van nature en vanuit mijn achtergrond geen toeschouwer.
Door mij politiek in te zetten kan ik een klein steentje bijdragen aan een beter Nederland.
Waarom heeft u juist voor deze partij gekozen om politiek actief te worden?
De wereld is erg veranderd en wordt er niet ongevaarlijker op. Brandhaarden komen steeds vaker voor net als aanslagen. Juist vanuit een militaire achtergrond zie je de meerwaarde voor de PVV. De PVV verzet zich hiertegen en is loyaal aan Nederland.
Helaas ligt de loyaliteit van veel andere partijen eerder bij Brussel dan bij Nederland.
Wat zou de politiek, of politici, kunnen leren van de Krijgsmacht?
Loyaliteit, Teambuilding en duidelijke opdrachten. Maar vooral Smart besluiten nemen die noodzakelijk zijn om Nederland weer van Ons te maken i.p.v. eeuwig door polderen en compromissen sluiten die enkel verliezers kennen
Als u na de verkiezingen in de Tweede Kamer zit, wat zou u dan als eerste willen veranderen of aanpakken?
Het AOW gat voor o.a. Defensiepersoneel.
Welke positie neemt u als (kandidaat)- Kamerlid in ten opzichte van de Krijgsmacht?
As persoon maar ook als kandidaat-Kamerlid vraag ik loyaliteit van de Krijgsmacht aan Nederland, de krijgsmacht mag dan op haar beurt loyaliteit van mij verwachten aan de Krijgsmacht!
Hoe beschrijft u de huidige staat van de Nederlandse Krijgsmacht? En wat zou daar volgens u aan moeten veranderen?
De huidige krijgsmacht is door de politiek middels bezuiniging op bezuiniging tot op het bot uitgekleed. Met de reorganisatie waarbij 12.000 man op straat zijn gezet is veel kennis en kunde verloren gegaan. Ook het afstoten van de Leopard is een historische fout. Hierdoor wordt de belastbaarheid en de slagkracht ernstig bedreigd. De krijgsmacht moet hierom opnieuw worden opgebouwd in zowel manschappen en materieel om haar taken uit te kunnen voeren. Dit kan enkel na een takendiscussie en met structureel extra geld.
Als we op u willen stemmen, welk cirkeltje moeten we dan rood maken in het stemhokje?
Lijst 3 nummer 22
 
In aanloop naar de Tweede-Kamerverkiezingen heeft het Defensie-Platform alle (kandidaat) kamerleden met een militaire achtergrond vragen gestuurd. Zij presenteren zich aan de hand van deze vragen op het Defensie-Platform.
Door: Eduard van Brakel

6 reacties

 1. Meneer Housmans heeft helemaal gelijk! Het afstoten van de Leopard was een blunder van jewelste! “Hoe ondersteun je je infanterie zonder tanks,” was ooit mijn vraag aan de politiek? Antwoord:”Ach, we hebben onze Apaches nog.” Leuk, maar wat nou als het hagelstenen regent, of zo? Dan kunnen ze niet opstijgen! Daarmee aantonend dat er totaal geen gedachte zat achter die bezuiniging! Heer Hillen heeft ook gezegd dat dit misschien niet had gemoeten! Dat had hij dan wel wat eerder kunnen bedenken!
  Nu zijn “we” 18 geleaste tanks rijk! Schande voor zo’n welvarend land! Ben blij dat ook de PVV zich sterk maakt voor een betere Defensie. Als ik dan zo het rijtje afga, betekent dit dat de PVV naast het CDA en VNL zich sterk maakt voor een sterkere Defensie met zowel MEER mensen alsook MEER materieel! Schaf dan meteen 60 nieuwe Leopards aan, en haal de vaandels van het 42e en Van Sytzama dan weer van stal! Kunnen we deze blunder ongedaan maken!

 2. De laatste 100 stuks Leopard 2A6 afgestoten door het kabinet CDA,VVD onder leiding van minister Hillen met volle steun van diezelfde gedoogpartner PVV…
  Die enorme bezuinigingsoperatie onder CDA,VVD Hillen was mede mogelijk met de PVV en ik kan in het hele artikel nergens terugvinden dat de PVV als partij hand in eigen boezem steekt !

  1. Heer Pim, wat ook een historische blunder was om al onze net opgeknapte Orions voor een appel en een ei te verpatsen! “Goed Rentmeesterschap” noemt men dit in het Haagse!

 3. En dan nog iets belangrijks:
  PVV had in het voormalige verkiezingsprogamma staan AOW blijft op 65 maar ging als gedoogpartner direct akkoord met verhoging naar 66, hiermee is de PVV deels medeverantwoordelijk voor het AOW gat waar defensiepersoneel nu mee zit.
  PVV mag graag scoren met fouten van andere partijen maar ontloopt eigen verantwoordelijkheden en benoemd eigen fouten en verantwoordelijkheden ook niet in die context als voormalig gedoogpartner, de regering VVD/CDA was alleen mogelijk met de PVV als gedoogsteun dus PVV is medeverantwoordelijk voor alle besluiten en handelingen van die regering…

 4. Helemaal vóór het weer op “oude” sterkte brengen van onze cavalerie. ik vind het alleen bevreemdend dat het CDA nu voorstander is, terwijl zij toen in 2011 mede de tanks af liet afschaffen. Voortschrijdend inzicht zullen we maar zeggen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.