Hopen op een vredig 2017

Geplaatst door

Het jaar 2017 begint bijna, en wat het jaar brengt is altijd weer afwachten. Het lijkt een jaar te worden waarin de wereldwijde spanningen nog verder gaan oplopen. Wat gebeurt er in het Midden-Oosten? Hoe gaat het met Rusland, Oekraïne? Welk idiote dingen gaat Noord-Korea dit jaar doen? Wat is de impact van het opkomend nationalisme op Europa? Hoe gaat Trump zich opstellen in zijn buitenlandpolitiek?
Rustiger gaat het in ieder geval niet worden in 2017. En ik hoop dat de politici in Nederland nu eens gaan luisteren naar alle militaire specialisten. De laatste in de rij bevelhebbers die keihard aan de bel trekt, is generaal Verkerk die zich grote zorgen maakt over de inzetbaarheid van ‘zijn’ Marine. Eerder trokken andere bevelhebbers aan de bel, met teksten als dat de Krijgsmacht balanceert op het randje, en dat we niet meer kunnen vechten.
Ik hoop dat het jaar 2017 een veilig jaar wordt. En ik hoop dat het een vredig jaar wordt. Maar ik hoop nog meer dat onze politici gaan investeren in onze Krijgsmacht, voor wanneer mijn hoop ijdel blijkt te zijn. Voor wanneer onze militairen echt moeten verdedigen wat ons lief is.
Het Defensie-Platform zal de ontwikkelen ook in 2017 weer volgen. Altijd positief naar onze mannen en vrouwen in uniform, met de bedoeling bij te dragen aan een sterke Defensie en sterke positie voor onze militairen. Maar als het moet, zullen we weer kritisch zijn naar de politiek, naar de militair bevelhebbers. Daarnaast willen we volgend jaar meer aandacht geven aan militairen die de dienst uit zijn gegaan. Er zullen meer interviews met hen komen. Zodat Defensie er van kan leren, en zodat het bedrijfsleven van hen kan leren.
Mocht jij je geroepen voelen, dan kun je een mail naar ondergetekende sturen.
Mocht je net als anderen vrijwillig willen schrijven voor het Defensie-Platform (we zijn allemaal vrijwilligers), dan kun je ondergetekende ook mailen.
Ik wens u, en diegenen die u dierbaar zijn, namens het team van het Defensie-Platform, een voorspoedig, mooi, vredig en veilig 2017!
Eduard van Brakel
Oprichter en hoofdredacteur Defensie-Platform

2 reacties

  1. Nederland moet haar naieve houding laten varen, en haar verantwoording nemen. Maak nou eens serieus werk van het weer op peil brengen van onze Defensie. Samenwerken met andere landen, prima, maar we zullen qua materieel toch ook zeker onze eigen boontjes moeten doppen! We hebben te weinig tanks, zwaar geschut, vliegtuigen en schepen!
    Er zal dus rap meer geld bij moeten dan die schamele 300 miljoen! Als we echt werk willen maken van onze Defensie. Stop met praten, en voeg de daad bij het woord, regering! Laat zien dat Nederland een volwaardig NAVO-lid is!

  2. Mijn beste wensen naar het team van het Defensie-Platform!
    Al lange tijd lees ik met veel interesse jullie artikelen en deel ik jullie zorgen over onze krijgsmacht. Mijn hoop voor 2017 is natuurlijk vrede en veiligheid. Maar ook een flinke investering in Defensie. Dat is hard nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.