Acht redenen om een veteraan aan te nemen

Geplaatst door

Steeds meer bedrijven nemen graag veteranen in dienst. Sommige organisaties hebben zelfs een special veteranenbeleid: eerst kijken of er een veteraan voor een functie beschikbaar is, en pas daarna wordt er gekeken of er ‘gewone’ mensen beschikbaar zijn. Maar waarom is dat?

  • ThuisfrontVeteranen klaren de klus. Door hun missies hebben veteranen geleerd om de klus te klaren, met de middelen die beschikbaar zijn.
  • Veteranen kennen het teambelang. Maar dan echt. Met een team kun je meer dan alleen. Op missies moeten militairen samenwerken om de klus te klaren.
  • Veteranen cijferen zichzelf weg. Als het moet cijferen oud-militairen zichzelf wel in het belang van het team. Het ego gaat aan de kant, om ervoor te zorgen dat het maximale rendement wordt gehaald.
  • Veteranen zijn stressbestendig. Als de kogels je om de oren hebben gevlogen, of wanner je anderszins in levensbedreigende situaties bent gekomen, dan stress je niet meer zo snel als er iets niet helemaal goed gaat.
  • Veteranen denken in oplossingen. Als je alleen maar denkt aan wat mis kan gaan, kun je nooit iets bereiken. Op missie hebben ze geleerd om in mogelijkheden te denken.
  • Veteranen accepteren en omarmen verschillen. Op missie zijn verschillende kwaliteiten en karakters van mensen nodig om een missie te volbrengen. Veteranen kijken naar de kwaliteiten van mensen en zetten die in.
  • Veteranen zijn duidelijk en eerlijk. Duidelijkheid en eerlijkheid, dat heb je nodig om in moeilijke omstandigheden goed te kunnen functioneren, je hebt niets aan mensen die zeggen dat ze iets kunnen maar daarover jokken. Op missie is dat zelfs (levens)gevaarlijk.
  • vetdag1Veteranen kunnen incasseren. De gemiddelde militaire opleiding bevat al veel momentjes die geschaard kunnen worden onder de categorie omgaan met teleurstellingen. Op missies is dat ook zo. Desondanks wordt doorgezet en doorgegaan en wordt de rest van het team op sleeptouw genomen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.