Tien extra bezuinigingsopties voor de Krijgsmacht

Geplaatst door

Hef de Landmacht maar op. Dat staat in mogelijke bezuinigingsopties die het ministerie van Financiën heeft opgesteld. Maar met een beetje logisch nadenken zijn er nog veel meer absurde bezuinigingsoperaties te bedenken voor de Krijgsmacht.

Formatie_heli's

 • Laat militairen hinkelen. Dat zorgt voor minder slijtage aan het schoeisel.
 • Zeilschepen bij de marine. Dat scheelt hectoliters aan brandstof.
 • Tanks moeten tanken bij de Tango. Daar is de brandstof veel goedkoper.
 • In plaats van een ochtendappèl, een ochtendloting per bataljon. De gelukkige mag die dag 1 patroon schieten op de schietbaan.
 • Generaals krijgen betaald naar de meerwaarde die ze leveren. Dat scheelt tonnen salaris per maand.
 • Voertuigen worden sowieso afgeschaft. Militairen kunnen beter lopen (hinkelen). Dan blijven ze ook nog fit.
 • Militairen moeten hun privé-voertuigen inzetten bij oefeningen. Dat scheelt brandstof, onderhoud en slijtage aan militaire voertuigen.
 • Militaire bases gaan allemaal dicht. Militairen kunnen prima thuiswerken en voor een oefening afspreken in een willekeurig bos, of haven.
 • Piloten krijgen allemaal de laatste versie van Flight Simulator en een spelcomputer. Dat is net zo realistisch als een echt vliegtuig of heli.
 • Marechaussees krijgen een boetequotum. Dat levert tenminste geld op.

KCT-missie4Heb jij nog bezuinigingsopties die net zo absurd zijn als het ministerie van Financiën heeft bedacht? Deel ze in de comments!

11 reacties

 1. Hef het ministerie van Financiën maar op.
  Stuur alle politici naar huis zonder wachtgeld.
  Schaf alle subsidies aan politieke partijen af.
  Geen geld meer naar de EU.
  Geen geld meer naar de VN.
  Alle ontwikkelingshulp afschaffen.
  Geen geld meer naar banken.
  En diegene die dit soort idiote onzin verzint geluk in het gesticht stoppen en nooit meer vrij laten.

 2. Onmiddellijke bezuiniging: stop met het zinloos rondpompen van geld. Defensie kan met onmiddelllijke ingang zeker een zesde besparen door (als overheid) geen belastingen (21% btw) en importheffingen (voor investeringen gedaan in het buitenland) meer te betalen aan de Belastingdienst (onderdeel van diezelfde overheid). Als alle landelijke overheden dit niet meer doen scheelt dat enorm aan totaal zinloze uitgaven bij deze overheden.

 3. Ik zeg hef Nederland op! Zo hoeft er niet meer verdedigt te worden, hoeven we ond geen zorgen te maken om veiligheid. We maken er een vrij staat van… Kan iedereen binnen komen en is het ieder voor zich.

  1. Dat zal weinig moeite kosten Desire. …. Dat ieder voor zich … Dat gebeurt nu al. De rekeningen komen bij de meest kwetsbare te liggen.
   Miljarden gaan verloren aan fraude / onzinnige subsidies om lastpakken te vertroetelen.
   Onderzoeken naar ontsporing bij bepaalde groepen in Nederland verdwijnen in de lade , als de uitkomst hetgeen bevestigd wat we allemaal zien.
   Geen lef om keiharde maatregelen te treffen om het tuig wat ons systeem uitmelkt en tot het bod leeg rooft te stoppen.
   Dat gaat door alle lagen van de economie.
   Het grote graaien is begonnen al in de jaren 70
   Maar de schaalvergroting anno nu 2016 laat de eerste barsten zien.
   Bankencrisis. Onzekerheid van werk voor de gewone man.
   Koopkracht van Tweeverdieners modaal is nu minder dan de alleenverdiener van vroeger (jaren70)
   De babyboom generatie is lid van de vrekkenclub. Geweldig pensioen , alles afbetaald omdat de huizenmarkt als Sinterklaas meer waarde heeft gegeven dan ze ervoor betaald hebben.
   Genoeg centjesop de bank en overal 65+ korting.
   Ons brutoproduct van de staat der Nederlanden is gezond en dat is echt een record aan geroofd belasting geld.
   Wij kunnen het tweede Zwitserland zijn.
   Maar we zijn soft en laten on naar de slachtbank brengen.

 4. Militairen in kwartieren bij de Burger. Overal wonen burgers dus kunnen strategisch gelegen plaatsen uitgekozen worden. 2 Vliegen in 1 klap. Kazernes kunnen verkocht worden en burger voelt zich stukken veiliger. ?

 5. Als er wapens nodig zijn zou ik zeggen: kijk eens in het museum in Soesterberg! Daar staat een hoop spul te niksen op kosten van de hardwerkende burger. Daar moeten ze het maar mee doen, die mili … eh dinges. We moeten allemaal bezuinigen en de huur van me sta-caravan is ook weer omhoog gegaan en voor de cursus bloemschikken van me vrouw was er dit jaar weer eens geen subsidie en me dochter krijgt geen huursubsidie omdat ze 3x modaal verdient! Nou vraag ik je. Waar blijven we op die manier?
  Uhhhmmm, nououou … Als kolonie van Poetin. En die doet niet erg aan bloemschikken. Of huursubsidie. En een heleboel andere dingen niet. Geeft niet hoor. Dream on.

 6. Bezuinig maar op de sterren en balken op het ministerie te Den Haag. Bij vorige bezuinigingen in de VS heeft men dat als eerste gedaan. Niemand daar in het pentagon werd ontzien. Heel simpel gezegd was de vraag wat doe je hier in het pentagon en is dat van belang? Vastgesteld niet belangrijk genoeg qua functie dan verkassen en het veld in op een kazerne en daar het werk gaan doen.
  Dat kan in Nederland net zo makkelijk, want geen reiskosten meer voor treinkaartje eerste klas, nee op de fiets in Ermelo en er ook gaan wonen! Of Assen dat ken ook 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.