Mariniers in opleiding (foto: defensie.nl)

Vrouwen ook naar Korps Mariniers

Geplaatst door

Vrouwen kunnen per 1 januari 2017 worden toegelaten tot het Korps Mariniers. Ze moeten dan wel aan dezelfde eisen voldoen als mannen. Dit blijkt uit de personeelsrapportage 2015 die minister Hennis van Defensie aan de Tweede kamer stuurt.
mariniers_force_protectionVolgens Defensie is het niet meer van deze tijd om vrouwen uit te sluiten van functies. Bij de Luchtmobiele Brigade en het Korps Commando Troepen kunnen vrouwen al worden toegelaten. Ze moeten dan aan dezelfde fysieke en mentale eisen voldoen als mannen, en onder dezelfde operationele omstandigheden ingezet kunnen worden.
Bij de Luchtmobiele dienden en dienen al tientallen dames. Bij Het Korps Commando Troepen kwam er nog geen vrouw door de opleiding.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.