Kamp Holland: split second beslissingen

Geplaatst door

In de hectische chaos nadat een konvooi op een bermbom rijdt, ontvouwt een drama bij de Nederlandse militairen. Ze zullen ieder op hun eigen manier moeten omgaan met de gevolgen van dit beslissende moment in de nacht. Die split second die hun levens voor altijd zal veranderen.
Wie zelf een militaire achtergrond heeft, zal veel uit dit verhaal herkennen. Het is één van de Telefilms van dit jaar, waarin de kijker een kleine groep Nederlandse militairen volgt gedurende korte tijd in Afghanistan. De gebeurtenissen waar de groep in belandt leggen druk op de kameraadschap en het onderlinge vertrouwen van de militairen. De spanning bouwt snel op en de voornaamste vraag blijkt te zijn of je ooit kunt weten of iets echt de juiste beslissing is.
Actrice Carolien Spoor (medic Hofman in de film): “Het allerbelangrijkste was voor ons het neerzetten van waarachtige soldaten”.
Kamp Holland is met veel aandacht voor detail gemaakt en biedt een levensechte blik in het leven van een militair op missie. Een bij de voorpremière aanwezige Uruzgan-veteraan had kippenvel van de herinneringen die door de film werden opgewekt. Zowel de aankleding als het verhaal zijn overtuigend gemaakt en de film brengt perfect de dilemma’s van de militairen over.
Regisseur Boris Paval Conen legt uit wat hij met Kamp Holland wilde laten zien: “Een beslissing moet je in een split second nemen. Wat moet je doen met je politiek opgelegde opdracht in relatie tot wat mogelijk is? Je kunt niet voor elke kogel naar Den Haag bellen.”
Niets is wat het lijkt en je hebt nooit alle informatie. Dat zijn de omstandigheden waaronder gewerkt wordt op missie en de film komt dan ook het sterkst aan zonder verdere voorkennis. Wie een meer visuele introductie wil, kan hieronder de trailer bekijken. Verder is het nog even wachten tot 22 mei: om 20.25 uur is Kamp Holland te zien op NPO 3. Een absolute aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.