Ik ben voor vrede en veiligheid, mevrouw Hennis

Geplaatst door

Beste mevrouw Hennis,
Het feit dat ik voor Defensie ben, betekent niet dat ik voor oorlog ben. Ik ben voor een sterke Krijgsmacht, omdat ik vind dat ons land zich moeten kunnen verdedigen als dat nodig is. Ik ben voor een sterke Krijgsmacht, omdat ik besef dat een sterke Krijgsmacht bijdraagt aan een sterke internationale positie van Nederland. Ik ben voor een sterke Krijgsmacht omdat ik vind dat overal ter wereld vrijheid moet kunnen zijn. Ik ben voor een sterke Krijgsmacht omdat ik vind dat wij moeten kunnen verdedigen wat ons lief is. Wereldwijd.

defensiebudgetBeste minister, in mijn ideale wereld is iedereen aardig voor elkaar. In mijn ideale wereld mag iedereen zijn zoals hij of zij wil. Geloven wat hij of zij wil. Liefhebben wie hij of zij wil. In mijn ideale wereld krijgt iedereen onderwijs. In mijn ideale wereld is er geen onderdrukking. In mijn ideale wereld wordt er niet gemoord en verkracht vanuit wat voor overtuiging of geloof dan ook. In mijn ideale wereld is er plek voor iedereen.
Maar mevrouw Hennis, in de werkelijke wereld zie ik dat mensen beperkt worden in wat ze mogen geloven, of wat ze mogen vinden. In de werkelijke wereld zie ik dat mensen onderdrukt worden, omdat ze een ander geloof (of geen geloof) hebben. In de werkelijke wereld zie ik mensen bestraft worden omdat ze van iemand van hetzelfde geslacht houden. In de werkelijke wereld zie ik dat mensen vermoord en verkracht worden, omdat ze anders zijn, doen, of iets anders vinden. In de werkelijke wereld is er geen plek voor iedereen.
En u weet mevrouw Hennis, een sterkere Nederlandse Krijgsmacht draagt bij aan het verdedigen van onderdrukten, bevrijden van geketenden. Een sterke Nederlandse Krijgsmacht draagt bij aan de verdediging van gelijkheid, van rechtvaardigheid, van vrijheid. Een sterke Nederlandse Krijgsmacht draagt bij aan versterking van de internationale rechtsorde. Maar dat weet u natuurlijk als geen ander.
defensie-bezuinigingenDaarom, mevrouw Hennis, daarom vind ik het erg dat onze Krijgsmacht is uitgekleed. Dat schepen, vliegtuigen en voertuigen verminderd inzetbaar zijn. Dat er minder geoefend kan worden door militairen en hun eenheden. Dat de politiek steggelt over de belangrijkste en laatste verzekering die we hebben om te verdedigen wat ons lief is. Dat het AOW-gat voor militairen niet gedicht wordt. Ik vind het erg dat politici zeggen dat internationale afspraken belangrijk zijn, maar dat tegelijk niet wordt voldaan aan de 2%-norm van de NAVO. Ik vind het erg dat Nederland niet optimaal kan bijdragen aan internationale missies, omdat we niet genoeg inzetbare middelen hebben. Ik vind het erg dat Nederland principes als ‘het versterken van de internationale rechtsorde’ en ‘verdedigen wat ons lief is’ verkwanselt omdat er niet genoeg geld aan Defensie wordt uitgegeven.
Ik vind het erg dat Defensie nu in zo’n slechte staat is dat het zelfs met miljarden extra jaren duurt om weer volledig inzetbaar te zijn met een onze Krijgsmacht. Want mevrouw Hennis, een huis afbreken gaat in een dag, een huis bouwen duurt een jaar. De krijgsmacht afbreken lukte prima in een paar jaar. Maar hoe lang duurt het om hem weer op te bouwen?
Protecting_assBeste minister, ik sta voor een vredige, veilige en vrije wereld. Onze politici zeggen daar ook voor te staan. U zegt daar ook voor te staan. Het wordt tijd dat de politiek eindelijk de handschoen oppakt en structureel meer geld vrijmaakt voor Defensie. Niet omdat ik voor oorlog ben. Maar omdat ik voor vrede ben.
Met vriendelijke groet,
Eduard van Brakel

3 reacties

  1. Niets aan toe te voegen. Zoals gezegd wil je vrede dan bereid je voor op oorlog. Vrede is mooi maar helaas niet gratis.

  2. Volgende keer richten aan de PM Mark Rutte en de Min Finan. Jeroen Dijsselbloem. Met leiders zoals zij heeft Nederland geen vijanden nodig, zij zijn de ware vijanden van een sterke krijgsmacht.

  3. Mvr. Hennis heeft geen tijd wand ze altijd op reis en overal waar de jongens zitten te bezoeken
    Ik denk dat de jongens daar niet op zitten te wachten, en wat kosten haar tripjes ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.