Nederlandse mariniers stopten piraten Somalië

Geplaatst door

De geheime mariniers-taskforce Barracuda heeft er in grote mate aan bijgedragen dat de piraterij voor de kust van Somalië is verdwenen. Dat meldt de Telegraaf op basis van het boek Over Grenzen. Oud-minister van Defensie Hans Hillen bevestigt aan de krant het bestaan van de Taskforce, die in het diepste geheim acties voorbereidde en uitvoerde.

De mariniers zorgden voor het onklaar maken van de moederschepen van de piraten, maar bevrijdden ook gijzelaars. Taskforce Barracuda trad op met kleine snelle vaartuigen die bemand werden door mariniersgroepen met scherpschutters en duikers. De ondersteuning werd verzorgd door schepen van Koninklijke Marine.
Historicus Arthur ten Cate, die ook het boek Over Grenzen schreef zegt in de Telegraaf dat er pas minder kapingen en overvallen door piraten plaatsvonden, nadat de mariniers actief gingen optreden. Daarbij kwam het geregeld tot confrontaties met de piraten. Inmiddels zijn er al 2 jaar geen kapingen door zeerovers meer geweest voor de kust van Somalië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.