Nederlandse marine hoofdrolspeler NAVO-oefening

Geplaatst door

Eerder deze week startte Trident Jucture 2015, de grootste NAVO-oefening sinds 2002. Aan deze oefening doen meer dan 36.000 militairen mee. Vandaag starten meer dan 70 schepen en onderzeeërs, maritieme patrouillevliegtuigen en 3000 mariniers aan de Combat Enhancement training en Force Integration fase.
Negentien NAVO-landen, waaronder Nederland, dragen bij aan deze maritieme oefening. Nederland heeft een grote inbreng in het maritieme onderdeel van Trident Juncture. Vijf Nederlandse schepen doen mee, waaronder de Zr. Ms. Bruinvis (onderzeeboot), Zr. Ms. Tromp (luchtverdedigings – en commandofregat) en Zr. Ms. Urk (mijnenjager). Gedurende de oefening zal worden geopereerd vanuit verschillende locaties in Spanje, Portugal en Italië. De Combat Enhancement Training en Force Integration lopen tot en met 29 oktober.
De focus van deze trainingsfase ligt op tactische aspecten van gezamenlijke internationale operaties. Daarna zal de operatie zich richten op de operationele fase, waar wordt getest op het vermogen om te reageren op crisissituaties.


Foto’s: NAVO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.