Gefeliciteerd minister!

Geplaatst door

Geachte minister,
Gefeliciteerd! U bent door Opzij uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw van Nederland in 2015. Geweldig dat u als boegbeeld van Defensie deze toch wel eervolle titel krijgt. Zoals een militair op Facebook schreef: ‘Iemand die met authenticiteit, ambitie, hard werken en humor haar doelen weet te bereiken.’ En daar heb ik niets meer aan toe te voegen.

Minister HennisOpzij roemt u om uw dossierkennis waarmee u binnen alle lagen van Defensie respect afdwingt. Ook wordt u omschreven als een standvastige vrouw, die toch toegankelijk is. En heeft u transparantie gebracht in de gesloten Defensiecultuur.
Maar het belangrijkste aspect is toch wel dat u de bezuinigingen op Defensie heeft gestopt. Eindelijk lijkt de weg omhoog weer gevonden voor de Krijgsmacht die volgens bevelhebber Middendorp ‘op het randje balanceert’.
Dank daarvoor. En nogmaals gefeliciteerd met uw titel! Ook namens de collega’s van het Defensie-Platform. Proost!
Eduard van Brakel

2 reacties

 1. Westerlee 26-01-2016
  Geachte Dames,Heren ,
  Ik zal mij even in het kort voorstellen. Mijn naam is Roelof de lange wonende aan de hoofdweg 47 9678pg Westerlee in Groningen.
  Ik wil graag even in het kort uitleggen waarom ik deze brief aan u allen schrijf.
  Ik ben werkzaam bij de koninklijke marine 6 jaren en stilzwijgend door al 43 jaren, ik heb een “akte van aanstelling bij de zeemacht als beroepsmilitair en een verbintenis bij de zeemacht” zie bijlage.
  In 2012 heb ik een brief naar H.M de koningin , Drs. M. Rutte de minister president en Drs. J.S.J. Hillen minister van defensie geschreven met de vraag een overzicht van mijn pensioen en het achterstallige salaris en verhogingen en bevorderingen etc. etc. waar ik recht op heb want er zijn diverse grote fouten bij de marine gemaakt in het verleden (deze fouten staan ook in het dossier wat de marine heeft ik heb gewoon een bevel opgevolgd zie in het dossier).
  Hierna komt alles weer op gang waar steeds meer fouten worden gemaakt en dus ga ik er vanuit dat de marine dit in de DOOFPOT probeert te stoppen dit kan en mag niet gebeuren en daarom hoop ik dat U allen nu eindelijk eens de moed toont en zich niet achter uitspraken van de Marine stelt want de Heer Henk Itzig-Heine en Mevr. Jeanine Hennis-Plasschaert doen alsof ze van niets weten en wel degelijk persoonlijk zijn geïnformeerd.
  Sinds 2012 tot begin 2014 heb ik contact gehad met Mevr. C.I. Verberne Luitenant ter zee van administratie der eerste klasse, dit contact was zeer goed en zij is een paar keer bij mij thuis geweest voor gesprekken. Nu in 2014 is zij denk ik van de zaak gehaald omdat zij volgens mij teveel ontdekt heeft dat het niet allemaal goed zit bij de marine en nu overgegaan is in andere handen.
  Ik heb hierna weer een brief naar de minister van defensie Mevr. Jeanine Hennis-Plasschaert die heeft op haar beurt de zaak weer verder aan Henk Itzig-Heine schout-bij-nacht.
  De Heer Henk Itzig-Heine heeft tot nu toe alleen maar schriftelijk contact gehad zelf niet even gebeld(meerdere malen gevraagd) of langs gekomen om te spreken dit vind ik zeer schandalig en tot overmaat van ramp maak de Heer Henk Itzig-heine ook heel veel fouten want hij erkend al dat ik bij de Marine ben want volgens hem ben ik geen 6 jaar maar 6 jaar en bijna 8 maanden langer in dienst rara hoe kan dit.
  Mijn vermoeden is dat Mevr. Jeanine Hennis-Plasschaert Minister van Defensie en de heer Henk Itzig-Heine schout-bij-nacht dit in de doofpot willen stoppen dit kan en mag niet.
  Mijn vraag is hoe dit allemaal kan en ik hoop dat er nu door de Tweede kamer iemand op gereageerd en eindelijk eens actie kan en gaat ondernemen en niet weer een DOOFPOT affaire word. Ik ben altijd eerlijk en open geweest dit kan ik van de KONINKLIJKE MARINE niet zeggen.
  Mevr. Jeanine Hennis-Plasschaert Minister van Defensie en de heer Henk Itzig-Heine schout-bij-nacht zullen waarschijnlijk een heel andere visie hebben en ontkennen of zoiets dat is dan waarschijnlijk politiek.
  Note:
  De bijlage wil niet mee maar ik nog heel veel info en alles origineel.
  Tevens is het altijd de wens van mijn ouders geweest dat deze zaak opgelost zou worden(zijn helaas overleden maar nog altijd in mijn gedachten).
  Dit is even in het kort ik begrijp dat u waarschijnlijk nog vele vragen heeft en u kunt altijd langs komen of iets van u laten horen waar ik op hoop.
  Het totale verlies dat ik mis is wel ongeveer tussen de 1,5 en 5 miljoen euro en daarom probeert de KONINKLIJKE MARINE hier natuurlijk onderuit te komen.
  Recentelijk ben ik nog gebeld door de marine ik zelf vond het nogal intimiderend en daarna nog niets weer gehoord.
  Tot slot ik heb zelf nog vragen en er staan nog vragen open bij de Marine waar op nog geen antwoorden zijn gegeven.
  Met vriendelijke groet,
  Roelof de Lange
  hoofdweg 47
  9678pg Westerlee
  Tel: 0615613819
  Marine Nummer is : 22181
  Ps ik heb zelf een groot dossier van alles, jammer wil uw systeem geen pdf accepteren.

 2. Westerlee 2016
  Wij Jeanine Antoinette Hennis-Plasschaert Minister van Defensie en Henk Itzig Heine Schout-bij-nacht willen bekend maken dat wij zeer grove fouten hebben gemaakt en niet de waarheid en niet het dossier zorgvuldig te hebben gelezen en onterecht Roelof de Lange Marine Nr 22181.
  De hele tijd niet correct hebben geïnformeerd wat er allemaal speelt en tevens niet het dossier zelf te hebben gelezen omdat wij zelf niet de moeite hebben genomen om Roelof de Lange te bellen of te spreken en alles door iemand van een andere afdeling hebben laten afhandelen en dus nogmaals onterecht het dossier hebben gesloten wat achteraf totaal niet kan.
  Wij gaan contact opnemen met Roelof de Lange om hem volledig te Rehabiliteren en zijn volledige achterstallige salaris en alle wat daar bij komende vergoedingen en salaris verhogingen, bevorderingen en zijn pensioen en functie veranderingen wettelijke rente, etc etc met terug werkende kracht alsnog toekennen
  Tevens krijgt hij zijn formele “EERVOL ONTSLAG UIT DE ZEEDIENST” die hij nog totaal niet heeft gekregen, waar hij alsnog recht op heeft met de daarbij volledige ceremonie die nog op een nader te bepalen datum en plaats zal plaats vinden.
  Wij betreuren deze gang van zaken en bekennen hiermee schuldig te zijn en zullen dit allemaal terecht zetten
  Hoogachtend,
  Jeanine Antoinette Hennis-Plasschaert Minister van Defensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.