Lovende woorden Rutte bij baretuitreiking rode baret

Geplaatst door

Lovende woorden van minister-president Rutte voor onze nieuwe Luchtmobiele militairen. Nadat Rutte de eindmars van 25 kilometer had meegelopen, reikte hij ook de felbegeerde rode baret uit. Dat deed hij op uitnodiging van commandant der Landstrijdkrachten generaal Mart de Kruif.
Bij de uitreiking van de baret zei Rutte het volgende: “Zojuist heb ik aan meer dan 80 mannen de rode baret mogen uitreiken. Na een van de zwaarste opleidingen die de Landmacht kent, mogen zij zich vanaf vandaag officieel Militair bij de Luchtmobiele Brigade noemen. De afgelopen maanden zijn zij zowel fysiek als mentaal opgeleid om binnen enkele dagen wereldwijd en onder de meest zware omstandigheden inzetbaar te kunnen zijn. Om zo namens Nederland een bijdrage te leveren aan het bevorderen van vrede en veiligheid wereldwijd, maar wanneer nodig ook dicht bij huis, in Nederland.“

De rode baret behaald (foto: ministerie van Defensie)
De rode baret behaald (foto: ministerie van Defensie)

“Het kabinet heeft daar ontzettend veel waardering voor. Ik heb afgelopen nacht de eer gehad met hen mee te mogen lopen tijdens de laatste etappe van hun training. Wat mij vooral zal bijblijven is de gedrevenheid en professionaliteit die deze mannen kenmerkt om deze zware opleiding succesvol af te ronden. Zij zijn doorgegaan waar anderen stoppen. Hun zware training was niet voor niets. Nederland heeft hen nodig. Deze mannen kunnen met recht hun rode baret dragen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.