'Defensie gaat viertonners vervangen'

Geplaatst door

De viertonners. Met zijn allen achterin de bak, en tellen of iedereen er was. Zittend op de houten bankjes, rugzak op schoot, met je hoofd erop om wat extra slaap te pakken. Dat kan tegenwoordig al niet meer, omdat ze nu zijn uitgerust met hypermoderne veiligheidsstoelen achterin, maar binnenkort is de viertonner ook verleden tijd. Defensie staat volgens de Telegraaf aan de vooravond van de vervanging van alle vrachtwagens. Daar zou een investering van 1 miljard mee gemoeid zijn.

4-tonner2De mega-aanbesteding is nog niet bevestigd door Defensie, omdat Hennis de Kamer nog moet informeren. Het zou gaan om een van de grootste aanbestedingen die Defensie heeft gedaan. De nieuwe vrachtwagen moet door alle Krijgsmachtdelen gebruikt gaan worden.
Het Nederlandse DAF Trucks zou een van de gegadigden zijn om de nieuwe trucks te gaan leveren. Voor 2024 moeten alle nieuwe voertuigen dan zijn ingestroomd. Dus misschien, misschien houden we toch een soort viertonner.
Foto’s: ministerie van Defensie

4 reacties

 1. Ă‘atuurlijk moet DAF de vervanger zijn van de 4 tonners en andere modellen. Een zeer goed Nederlands product en goed voor de werk gelegenheid. Ik heb zelf op een YA 328 DAF gereden was de beste die er was.

 2. Als er een reisje aan vast zit zal die Hennes hem wel nemen, want die is ja constant op reis
  Ik heb het ook op een 328 geleert en gesleuteld er was geen betere want de Amerikanen wouden hem ook hebben
  Maar door die aanbesteding zal die wel weer over de grens verdwijnen,.
  En dan praten ze over werk gelegenheid, de Duitsers kopen en kijken eerst in eigen land voor de werkgelegenheid, maar hier niet hoor, mensen in de WW zijn goekoper
  Mvg Eddy

 3. Ja dat heb je wel nodig bij Mercedes een goede onderdelen voorziening
  Maar laten we eerst eens aan onze eigen industrie denken wat die Duitsers ook doen en geen Europese aanbesteding
  En Daf maakt een zeer goed product en zit ook wereld wijd
  Maar er moet voor Hennis wel een leuk uitstapje bij zitten want iets anders doet ze ja niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.