Luchtmacht overweegt Italiaanse vliegtuigen

Geplaatst door

De Koninklijke Luchtmacht overweegt om Italiaanse M346 (trainings)jachtvliegtuigen aan te schaffen. Dat meldt de Telegraaf. De vliegtuigen zouden moeten dienen voor trainingsdoeleinden, en het op peil houden van het aantal vlieguren van piloten.

De M346 (foto wikipedia)
De M346 (foto wikipedia)

De cockpit van de M346 toont volgens de Telegraaf grote gelijkenissen met die van de F35/JSF waarvan Nederland er 37 aanschaft als vervanging van de F16’s die we nu hebben. Daardoor zouden piloten hun vaardigheden, die ook nodig zijn voor de F35, op peil kunnen houden.
De Italiaanse Luchtmacht schafte ook al 6 M346 toestellen aan. Die kostten 50 miljoen per stuk. Nederland overweegt de aanschaf dus ook. En hoewel de Luchtmacht vooral inzet voor trainingsdoeleinden voor ogen heeft, is de M346 ook operationeel inzetbaar, omdat het toestel voorzien kan worden van wapensystemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.