Minder functies, vulling Defensie beter

Geplaatst door

Amol1Van de militaire arbeidsplaatsen is in 2015 91 procent vervuld. Dat blijkt uit de personeelsrapportage van het ministerie van Defensie. Het vullingspercentage is daarmee gestegen ten opzichte van 2013 en 2014. Dat komt echter niet door een verbeterde instroom of de komst van meer personeel, maar omdat de formatie kleiner wordt. Er zijn minder functies beschikbaar.

Bij burgerpersoneel is de vulling meer dan 100 procent. Dat komt omdat er naast een kleinere formatie, ook burgers worden ingezet op ‘reguliere functies’.
De instroom van nieuw personeel blijft achter bij de prognose die vorig jaar werd gedaan. Slechts 84 procent van de militaire plekken werd gevuld. Dat komt doordat kandidaten zich terugtrokken, of niet door de keuringen kwamen. Daarnaast is er een groot tekort aan specifiek personeel, zoals vliegers, technici, en verkeers- en gevechtsleiders. Voor volgend jaar verwacht Defensie een instroomrealisatie van 85 procent.
De uitstroom van militair personeel is nagenoeg gelijk aan de planning. De helft van de uitstroom van miliatiren is ontslag op verzoek (maakt deel uit van irreguliere uitstroom).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.