Niet genoeg F16's, straks met Belgen tegen IS

Geplaatst door

Nederlandse en Belgische F16’s moeten vanaf oktober om de beurt bommen gooien op de Islamitische Staat in Irak. Daarover voert minister Hennis (Defensie) besprekingen met haar Belgische collega Vandeput. Nederland heeft niet genoeg F16’s om de missie zelfstandig voort te zetten. België stopt al in juni, ook om bugettaire redenen.

Nederland heeft te weinig F16’s om de missie voort te zetten. De F16’s die we hebben, zijn oud en hebben veel onderhoud nodig. Daarvoor ontbreken de middelen. België kampt met dezelfde problemen.
Het kabinet moet overigens nog besluiten of Nederland de Internationale coalitie tegen IS blijft steuen. Maar als die verlenging door gaat, dan is samenwerking met de Belgen een goede optie, zegt Hennis.
minister-jsfMinister Hennis wil de missie graag voortzetten om gezichtsverlies te beperken. Onlangs moest Nederland al nee verkopen toen werd gevraagd om een Marineschip paraat te hebben in de Middellandse zee tegen mensensmokkelaars. Ook de patriot-missie in Turkije moest worden afgebroken omdat die een te grote wissel trok op materieel en personeel.

3 reacties

 1. Kleinste land met het Grootste BEK !!!!
  Van Spaarbank naar Voedselbank.
  Begrotingstekort : 15 miljard meer uitgaven dan inkomsten !
  Overheidsschuld: 467 miljard Euro !
  Het aantal werklozen staat nu op 694.000.
  Dat betekent dat 8,7 procent van de beroepsbevolking zonder werk zit.
  Effe dimmen a.u.b.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.