Rekenkamer: niet genoeg defensiematerieel om te oefenen

Geplaatst door

De Krijgsmacht heeft niet genoeg materieel om te oefenen. Dat zegt de Algemene Rekenkamer in een rapport. Doordat het meeste materieel gebruikt wordt op missies, is er niets beschikbaar voor opleiding en training. Daarnaast hapert de bedrijfsvoering bij het ministerie, zo stelt de Rekenkamer.

Bij diverse onderdelen is er een tekort aan personeel. De Rekenkamer zegt dat minister Hennis te veel tegelijk wil en daardoor trekt de Krijgsmacht ‘een niet vol te houden wissel op zichzelf’. De Rekenkamer raadt Hennis aan om prioriteiten te stellen, zodat ‘de ambities voor de Krijgsmacht kunnen worden gerealiseerd’.

minister Hennis (foto: ministerie van Defensie)
minister Hennis (foto: ministerie van Defensie)

De Rekenkamer constateert dat veel defensiematerieel wordt gekannibaliseerd. Onderdelen van het ene voertuig worden dan gebruikt om andere voertuigen aan de praat te houden. Daarnaast is er nog kritiek op het ICT-beleid van Defensie. Hennis besloot onlangs om een van de langst lopende projecten stil te zetten.
Eerdere relevante berichten:

Geen nieuws meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief >>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.