Nieuw boek hoofdredacteur: Vergaderen moet verboden worden

Geplaatst door

Persbericht: Na het lezen van Vergaderen moet verboden worden, kijkt u nooit meer hetzelfde naar een manager. Managers moeten zichzelf overbodig maken, zegt een tegeltjeswijsheid. Auteur en hoofdredacteur van het Defensie-Platform Eduard van Brakel hoopt dat dit snel werkelijkheid wordt.

Effectiviteit valt of staat met vertrouwen. Vertrouwen in de kwaliteiten van collega’s. Vertrouwen in het vermogen van mensen om beslissingen te nemen. En effectiviteit heeft niks te maken met uren vergaderen, organisaties inrichten volgens Het Nieuwe Werken, projectmanagementtools of het voorkomen van klachten.
Auteur Eduard van Brakel (1978) werkte in veel veranderende organisaties en zag projecten vaak mislukken of zag medewerkers ongeïnspireerd rondlopen. Zijn conclusie: vergaderen helpt niet en managers helpen nog veel minder. Vertrouwen hebben in elkaar werkt daarentegen wel.

Vergaderen moet verboden worden
Vergaderen moet verboden worden

In dit boek doorklinkt ook de militaire achtergrond van Van Brakel. In veel gevallen vertaalt hij militaire besluitvormingsmodellen naar voor bedrijven praktisch toepasbare processen. Beschreven met humor en soms een tikkeltje cynisme, maar altijd met de beste bedoelingen.
Lezersaanbieding
Voor lezers van het Defensie-Platform is het boek Vergaderen moet verboden worden met korting te bestellen. De winkelprijs is 17,99 euro, maar lezers van het Defensie-Platform betalen slechts 14,00 euro. Gebruikmaken van deze aanbieding? Stuur dan een mailtje naar Eduard van Brakel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.