Moed?

Geplaatst door

De laatste jaren zijn er mede door de intensieve missies in Afghanistan weer dapperheidsonderscheidingen uitgereikt. Militairen die hun leven in de waagschaal stelden, kregen medailles voor moed, dapperheid, beleid en trouw. Ze kregen die onderscheidingen omdat ze in het – letterlijk – heetst van de strijd hun eigen leven onderschikt maakten aan het belang van het team, van hun collega’s. Ze kregen die medailles omdat ze buitengewoon moedig waren en meer deden dan van hen mocht worden verwacht. En gisteren, gisteren noemde ING-directeur Ralph Hamers zichzelf moedig.
Ik dacht dat die zelfverheerlijking in verband stond met de mensen die vier kinderen hadden gered uit een brandend huis, want ook dat was in het nieuws gisteren. Ik dacht even dat Hamers de kinderen had gered. Of dat hij iets anders moedigs had gedaan, waarbij hij zijn leven in de waagschaal had gesteld.
geldMaar nee, hij vond zichzelf moedig omdat hij een lagere loonsverhoging had geaccepteerd. Een lagere loonsverhoging…Een lagere loonsverhoging. Ik dacht even dat er stond loonsverlaging, maar dat stond er niet. Er stond echt lagere loonsverhoging. Niet 50 procent hoger, maar slechts 30 procent hoger, tot een salaris van ongeveer 1,6 miljoen. En ja, daar is natuurlijk moed voor nodig…
Als je dat doortrekt, dan verdienen alle militairen een onderscheiding voor dapperheid. Immers zij accepteren al jaren helemaal geen loonsverhoging, doen hun levensgevaarlijke werk op de nullijn. Ik ben benieuwd of die Hamers zich dat realiseert.
Door: Eduard van Brakel

4 reacties

  1. Dit soort staat zo ver van de normale samenleving, dat ze nog echt menen ook wat ze zeggen. Laat meneer Hamers eerst maar eens het woord “moed” opzoeken in het woordenboek, volgens mij weet hij niet precies de betekenis ervan.

  2. Mooi voorbeeld van hoe bankiers in hun eigen wereld leven. Wat de denken van al die politieagenten, ambulancebroeders, militairen en brandweerlieden die frequent ” moedige ” dingen doen voor een fractie van het dalaris van deze mijnheer.
    Narcist of domoor, ik weet niet wat erger is……….

  3. Toch is deze man heel “dapper”. Hij heeft wel de “moed” gehad enkele duizenden employees te ontslaan. Daar heeft hij een Post Traumatisch Stress Symbool van overgehouden. Daarnaast heeft hij de moed gehad om aan de aandeelhouders een vorstelijk divident uit te keren. Zeg maar eens dat DAAR geen lef voor nodig is!

  4. Deze man is inderdaad zeer moedig. Hij moet nu aan het vrouwtje vertellen dat de Rolls_Roys NIET doorgaat en dat het nu een Ferrari wordt. Kom daar maar eens thuis mee aan. Dat is toch verschrikkelijk, of zie ik dat ook al weer verkeerd????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.