'Staat Krijgsmacht belabberd, miljarden extra nodig'

Geplaatst door

Het ministerie van Defensie moet er miljarden bij krijgen, tot er minimaal 1,6 procent van het BNP besteed wordt aan de Krijgsmacht. Dat schrijft de Volkskrant op basis van een rapport van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV). De Krijgsmacht zou er volgens het rapport zo belabberd aan toe zijn, dat het niets kan toevoegen aan de NAVO bij een eventuele escalatie van geweld aan de grenzen van Europa.

Volgens AIV-vicevoorzitter Alfred van Staden is de situatie onhoudbaar geworden en moet er een Deltaplan Defensie komen, zo zegt hij in de Volkskrant. Volgens hem moet er 3,3 tot 5,7 miljard euro per jaar bij om de slagkracht van de Krijgsmacht weer op peil te brengen. De begroting zou dan 10,1 miljard euro worden. Van het geld zouden onder meer de in 2011 afgeschafte en verkochte tanks weer moeten aangeschaft.
Eerder pleitten prominenten uit de samenleving in een manifest al voor een verhoging van het budget van de Krijgsmacht.
 
Geen nieuws meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief >>>

Eén reactie

  1. Vanuit alle kanten uit onze samenleving neemt de roep toe om het defensiebudget significant en structureel te verhogen. Coalition For Defense pleit hier al voor sinds 7 juni 2012. Onze inspanningen vinden, gelukkig maar, steeds meer gehoor. Steun ons met een financiële bijdrage en volg ons op onze website http://www.coalitionfordefense.com, twitter : @coalitonfd en mijn blog : ‘ Come Fly with me’
    Ton Welter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.