bron: ministerie van Defensie

Vakbond AFMP: loonaanbod Defensie onvoldoende

Geplaatst door

geldVakbond AFMP tekent niet voor het eerste resultaat uit de onderhandelingen voor de nieuwe Defensie cao. Dat zegt voorzitter Anne-Marie Snels in De Telegraaf.  Onderdeel van die onderhandelingen was een salarisverhoging van 0,8 procent, maar de AFMP vindt dat minister Hennis met een serieuze loonsverhoging moet komen. Ook vakbond Marver van de Koninklijke Marechaussee vindt het huidige resultaat onvoldoende.

AFMP geeft ook aan onvoldoende vertrouwen te hebben in het verdere onderhandelingsproces. AFMP zegt dat het loonbod een sigaar uit eigen doos is en noemt het absoluut onacceptabel als enige inkomensontwikkeling. De leden van AFMP zouden ook bereid zijn om acties te gaan voeren voor een betere cao.
Minister Hennis van Defensie reageert teleurgesteld: “Het was een eerste stapje op weg naar een allesomvattend akkoord. We zouden hierna gaan praten over verdere loonontwikkeling. Dus eerlijk gezegd begrijp ik de reactie niet helemaal”.
Defensiepersoneel zit al twee jaar zonder cao. Sinds 2011 hebben ze er geen geld bijgekregen. De komende weken wordt duidelijk hoe de andere bonden over de eerste onderhandelingsresultaten denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.