Kapitein en luitenant omgekomen bij helicrash Mali

Geplaatst door

De 30-jarige kapitein René Zeetsen en de 26-jarige eerste luitenant Ernst Mollinger zijn vanmiddag omgekomen bij een crash van een Apache gevechtshelikopter in Mali. De twee zijn de bemanningsleden van de Apache. De crash was waarschijnlijk een ongeval, zegt commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp, maar hij kan dat nog niet officieel bevestigen. De piloten vlogen in het Noorden van Mali een oefening, waarbij ze doelen moesten uitschakelen. Daarbij crashte hun toestel.

Premier Rutte reageerde geschokt op de dood van de militairen: “Heel Nederland is diep geraakt door de dood van twee helikopterpiloten,” zei Rutte. De premier sprak zijn medeleven uit met de familie en zei respect te hebben voor het werk van de militairen die hun werk onder zware omstandigheden moeten doen. “Het is moeilijk en gevaarlijk werk. Nederland staat als een man achter ze.” Ook minister Koenders reageert geraakt: “Ik wil mijn diepste medeleven betuigen met de nabestaanden die dit vreselijke bericht hebben moeten ontvangen.”

Apache in Mali (foto Defensie)
Apache in Mali (foto Defensie arcief)

Nederland neemt met onder meer Apaches en special forces deel aan de VN-missie Minusma in Mali. Ook zijn Chinook-helikopters aanwezig. Nederlandse militairen verzamelen inlichtingen voor de leiding van de missie. In totaal zijn er ongeveer 450 Nederlanders in het land aanwezig.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.