Met Nederlands infanteriediploma de strijd weer in

Geplaatst door

Ruim 100 Koerdische Peshmerga’s hebben het Nederlandse Infanteriediploma behaald. De Koerdische strijders kunnen met het diploma op zak terug de strijd in om de terroristen van de Islamitische Staat te bevechten. De Koerden zijn in Irak opgeleid door Nederlandse instructeurs.

In totaal zijn vier pelotons Peshmerga’s opgeleid door Nederlandse instructeurs. Volgens luitenant-kolonel Harm van der Have hebben de strijders een training gehad waar ze echt iets aan hebben aan het front. De Koerdische militairen hebben geleerd hoe ze IS kunnen aanpakken in een strijd op de grond. Ook hebben ze lessen schietvaardigheid, gewondenverzorging en behandeling van krijgsgevangen stond op het programma.
Naast het leveren van de instructeurs voor onder meer de Peshmerga’s doet Nederland ook met F16’s mee aan de strijd tegen IS. Afgelopen week gebruikten de F16’s 20 keer hun wapens tegen de IS-strijders. Ook kregen zij bezoek van de Nederlandse ambassadeur in Irak, Jeannette Seppen.
Relevante link:

Fotobron: Defensie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.