'Vrouwen vallen voor onderscheiden veteranen'

Geplaatst door

Goed nieuws voor mannelijke veteranen. Zeker als je ook nog onderscheiden bent, want vrouwen vallen bij bosjes voor veteranen. Nou ja, onderscheiden veteranen krijgen in ieder geval meer kinderen dan andere veteranen. Ook vinden vrouwen onderscheiden militairen aantrekkelijk. Dat blijkt uit een onderzoek waar de Volkskrant over schrijft.

Volgens de krant zou dat een reden kunnen zijn waarom mannen zoveel oorlog voeren. Ze bewijzen er hun geschiktheid als partner mee. VU-hoogleraar evolutionaire psychologie Mark van Vugt en zijn collega’s Hannes Rusch en Joost Leunissen schrijven in het vakblad Evolution & Human Behavior: ‘Door heldengedrag te tonen in groepsconflicten brengen deze mannen over dat ze in uitstekende fysieke vorm zijn en over uitmuntende persoonlijke eigenschappen beschikken.’
Uit het onderzoek blijkt volgens De Volkskrant ook dat vrouwen oorlogshelden aantrekkelijker vinden dan sporthelden, en ook aantrekkelijker dan geslaagde zakenmannen. Mocht je niet onderscheiden zijn, dan geen nood. Volgens de onderzoekers zijn er nog genoeg andere strategie├źn om aan de vrouw te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.