Salarisverhoging voor Defensiepersoneel

Geplaatst door

Defensiepersoneel krijgt er met terugwerkende kracht meer geld bij. Dat is voor het eerst in vier jaar. Het gaat om een salarisverhoging van 0.8 procent per 1 januari 2015. Dat is het resultaat van onderhandelingen tussen de vakbonden en Defensie. Het militair en burgerpersoneel van Defensie zit al twee jaar zonder cao en zitten sinds 2011 op de nullijn, wat betekent dat ze er geen geld bij hebben gekregen.

Ook zijn er afspraken gemaakt over het dichten van het WAO-gat en zijn er uitgangspunten geformuleerd voor een nieuw Pensioenstelsel. Daarnaast krijgt het personeel meer individuele keuzes en mogelijkheden tot loopbaanbegeleiding. Daardoor kan hun positie op de arbeidsmarkt beter worden.
geldDe vakbonden zeggen dat het resultaat op het eerste gezicht wat magertjes lijkt, maar dat er voldoende aanknopingspunten zijn om verder te praten.
De ministerraad is inmiddels akkoord met de besluiten. De vakbonden leggen de resultaten voor aan hun achterban.

Eén reactie

  1. Ik vindt dit een regelrechte belediging en te absurd voor woorden dat met over een loonsverhoging durft te spreken terwijl het een sigaar uit eigen doos is! Het is gewoon te zot voor woorden om het defensiepersoneel wederom te schofferen en te behandelen als de ambtenaren van het allerlaagste allooi met de minste waarde. Na 7 jaar stilstand (=achteruitgang) wordt de defensieambtenaar wederom afgescheept met een hondenfooi en zul je zien dat alle andere ambtenaren er weer beter afkomen en wel degelijk positieve loonontwikkeling hebben net zoals de afgelopen 7 jaren. Dit durf je met goed fatsoen niet te vertellen thuis of op een (verjaardags)feestje. Misschien moet het heilige huisje dat defensieambtenaren niet staken nu voorgoed eens afgebroken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.