Rutte op bezoek bij de KMAR

29 miljoen en zes extra pelotons voor Marechaussee

Geplaatst door

De Koninklijke Marechaussee (KMAR) krijgt zes extra pelotons. Ook krijgt de Marechaussee de komende jaren structureel 29 miljoen extra. Dat zei minister-president Rutte gisteren bij zijn bezoek aan de KMAR. Rutte zei dat hij grote bewondering heeft voor de mannen en vrouwen van de Marechaussee, omdat ze zich dag en nacht inzetten voor een veilig Nederland.
Rutte gaf aan dat aanslagen zoals in Parijs en Kopenhagen ook in ons land kunnen plaatsvinden. Hij vindt dat Nederland al het mogelijke moet doen om die aanslagen nu en in de toekomst te voorkomen. Daarom geeft het kabinet extra geld uit aan veiligheid. In totaal gaat het om 129 miljoen euro, waarvan de KMAR dus 29 miljoen krijgt.

KMAR op Schiphol (foto: ministerie van Defensie).
KMAR op Schiphol (foto: ministerie van Defensie).

De minister-president zei verder dat 100 procent veiligheid nooit te garanderen is, maar ‘zeker is dat we de beste mensen bij onze veiligheidsdiensten hebben werken’.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.