Voorlopige schadevergoeding Defensie voor Chroom 16 verf

Geplaatst door

Tussen de 3.000 en 15.000 euro schadevergoeding. Dat is wat het ministerie van Defensie alvast betaalt aan zieke (oud-)medewerkers die hebben gewerkt met verf waarin de stof Chroom 16 zit. Defensie erkent daarmee nog geen aansprakelijkheid, maar ziet het als een coulanceregeling. Officieel is er nog geen verband aangetoond tussen verf met chroom 16 gen ziektegevallen. Daarvoor loopt nog een onderzoek.

De regeling is voorlopig, aar degenen die de schadevergoeding krijgen, hoeven die niet terug te betalen als blijkt dat er geen verband is tussen het werken de verf en gezondheidsproblemen.
Als blijkt dat Defensie wel nalatig is geweest, en dat de verf met chroom 16 erin wel schadelijk is, dan vallen de schadevergoedingen nog veel hoger uit. Het RIVM zoekt nu uit of er verband is tussen de verf en de klachten.

2 reacties

  1. Zoals zojuist in mijn eerder commentaar geschreven: ook in dit opzicht doet Minister Hennis al wat zij kan, en treedt in deze zaak voortvarend op, hetgeen haar voorgangers hebben laten liggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.