KVMO: marineschepen niet operationeel inzetbaar

Geplaatst door

Als er een militair conflict uitbreekt, is het nu niet mogelijk om alle marineschepen tegelijk in te zetten. Dat schrijft Marc de Matris, voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Marine Officieren op www.kvmo.nl. Door achterstallig onderhoud en een gebrek aan reserveonderdelen worden schepen gekannibaliseerd.

Dat betekent dat er onderdelen of personeel van schepen die in onderhoud liggen, gebruikt worden om andere schepen varend te houden. De gekannibaliseerde schepen zijn daardoor niet operationeel inzetbaar, doordat er of geen onderdelen, of geen personeel voor is.
Volgens De Natris ligt het torpedowerkschip Mercuur aan de ketting en mag het niet varen. Door achterstallig onderhoud is het niet langer zeewaardig. Daardoor komt de inzetbaarheid van onze onderzeeboten in het geding.
Eerder meldde het Defensie-Platform dat dergelijke problemen ook bij de landmacht spelen. Voor rupsvoertuigen zouden zelfs goedkopere, maar verkeerde rupsbanden worden besteld om de voertuigen rijdend te houden.
 
Relevante link:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.