De simulator (foto: ministerie van Defensie)

Boordschutters helikopters hebben nu ook simulator

Geplaatst door

Op vliegbasis Gilze-Rijen is een nieuwe schietsimulator in gebruik genomen. De simulator is speciaal bedoeld voor de boordschutters van de verschillende helikopters die in dienst zijn bij de Krijgsmacht. Volgens Defensie bespaart de simulator kosten voor munitie, brandstof en onderhoud en kunnen de boordschutters toch hun vaardigheden goed bijhouden.

De Doorgunner Simulator ondersteunt de opleiding tot boordschutters (doorgunner) en loadmasters voor de 3 types transporthelikopters: de Chinook, Cougar en NH90. De opleiding is daardoor niet meer afhankelijk van beschikbaarheid van de helikopters, of van de weersomstandigheden.
De investering van vijf miljoen euro moet binnen twee jaar zijn terugverdiend, stelt Defensie.
Foto’s: Ministerie van Defensie en Boekje Pienter.

Chinook transporthelikopter (foto: Boekje-Pienter.nl)
Chinook transporthelikopter (foto: Boekje-Pienter.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.