Parade in Estland (foto: ministerie van Defensie)

Nederlandse infanterie paradeert in Estland

Geplaatst door

25 militairen van 44 pantserinfanteriebataljon uit Havelte hebben meegelopen met een militaire parade in Estland. De parade was in de plaats Narva, tegen de Russische grens aan, en werd gehouden om de onafhankelijkheid van Estland te vieren. Bij de parade reden ook vier Nederlandse CV90 infanterie gevechtsvoertuigen mee. Estland koopt de in ons land overtollig geworden voertuigen van Nederland. Ook een Leopard 1 genietank reed mee.

In de voertuigen stonden in de toren een Estse en een Nederlandse militair naast elkaar om de verbondenheid tussen de NAVO-landen te symboliseren. Bij de parade waren ook Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp en Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Mart de Kruif aanwezig.
De afgelopen week demonstreerden de Nederlandse infanteristen de mogelijkheden van de CV90 aan Estse militairen. Estland koopt 44 stuks van de CV90.
Relevante link:

Parade in Estland (foto: ministerie van Defensie)
Parade in Estland (foto: ministerie van Defensie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.