Oud-Marechaussee Commandant generaal Fabius overleden

Geplaatst door

Diederik Fabius, generaal-majoor b.d. en voormalig commandant van de Koninklijke Marechaussee is 21 februari op 72-jarige leeftijd overleden in Geneve. Fabius was van oktober 1993 tot januari 1999 bevelhebber der Koninklijke Marechaussee en Gouverneur der Residentie.
Onder leiding van Fabius werd de Koninklijke Marechaussee het vierde Krijgsmachtdeel van de Nederlandse Krijgsmacht. Ook speelde hij een grote rol in het realiseren van de Koningin Beatrix Kazerne in Den Haag en ijverde hij voor het krijgen van politietaken op vliegvelden voor de KMAR.
“Wij verliezen in hem een markante oud-commandant, een mens en een leider die voor de Koninklijke Marechaussee van buitengewoon groot belang is geweest”, aldus de huidige marechausseecommandant luitenant-generaal Hans Leijtens op Defensie.nl. Fabius was voor zijn overlijden al enige tijd ziek.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.