Ombudsman onderzoekt discriminatieklacht oud-militair

Geplaatst door

Koninklijke Militaire Academie
Koninklijke Militaire Academie

De Nationale Ombudsman onderzoekt een klacht van oud-militair Ismail Selvi. Selvi klaagt over de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst. Selvi wil onder meet weten of de MIVD hem heeft afgeluisterd, en of de MIVD Tweede Kamerleden heeft benaderd over zijn zaak. Dat liet een woordvoerder van de Nationale Ombudsman weten.

Selvi, die de officiersopleiding aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda volgde, zou op de opleiding zijn gediscrimineerd. Toen Selvi tijdens zijn opleiding klaagde over de discriminatie, zou de MIVD negatieve verhalen over hem de wereld in hebben geholpen. Uiteindelijk verliet Selvi in 2012 de opleiding omdat Defensie hem niet geschikt achtte.
Eerder schreef minister Hennis in een brief aan de Tweede kamer dat de MIVD mensen in de omgeving van Selvi had benaderd en dat dit niet had gemogen. Hennis excuseerde zich daarvoor bij de Turks-Nederlandse oud-militair. De toezichtcommissie op de geheime diensten, de CTIVD, beaamde dat de MIVD buiten de perken was getreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.