Kroon en Tuinman (foto ministerie van Defensie)

Kroon en Tuinman naar filmpremière American Sniper

Geplaatst door

Majoors Marco Kroon en Gijs Tuinman, beiden Ridder in de Militaire Willemsorde, komen morgen als speciale gasten naar de Nederlandse première van de film American Sniper. Dat doen ze op uitnodiging van het ministerie van Defensie en filmmaatschappij Warner Bros.

Commandant Korps commando Troepen, kolonel Jan Swillens, geeft een tijdens de premiere een toelichting op het belang van scherpschutters voor het Nederlandse leger. Journalist en Amerika-kenner Charles Groenenhuijsen is de gastheer van de avond.
American Sniper vertelt het waargebeurde verhaal over de Amerikaanse scherpschutter Chris Kyle. Hij is de dodelijkste scherpschutter uit de geschiedenis van het Amerikaanse leger. Zijn doel was het beschermen van zijn wapenbroeders.
Ook het Nederlandse leger heeft scherpschutters en Schutters Lange Afstand in dienst. In Afghanistan sneuvelde commando en scherpschutter Kevin van de Rijdt in een vuurgevecht met de Taliban.
foto: Kroon en Tuinman (door: ministerie van Defensie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.