Patriot-luchtafweersysteem (foto: Defensie.nl) (foto: Defensie.nl)

Bronzen Schild voor Patriot-missie

Geplaatst door

Het Grondgebonden Luchtverdedigingscommando, dat sinds 2013 de Patriot-missie in Turkije uitvoerde, krijgt daarvoor het Bronzen Schild. Het Bronzen Schild is de hoogste groepswaardering binnen de Landmacht. Dat maakte het ministerie van Defensie bekend.

Commandant der Landstrijdkrachten Luitenant-Generaal Mart de Kruif reikt het Bronzen Schild donderdag uit op de thuisbasis van de eenheid, de Luitenant-Generaal Bestkazerne in Vredepeel.
Als motivatie voor de hoge onderscheiding geeft Defensie: ´’Door de hoge mate van inzet, motivatie en flexibiliteit van het personeel en met steun vanuit het thuisfront, heeft de eenheid zijn opdracht 24/7 waar gemaakt in Zuid-Turkije. Deze missie heeft veel van het materieel, personeel en thuisfront gevraagd’.
Het Bronzen Schild wordt zelden uitgereikt. In 2009 kreeg 108 Commandotroepen Compagnie van het Korps Commando Troepen (KCT) de onderscheiding voor hun optreden in Afghanistan. In 2011 werd het voormalige 6e Regiment Infanterie onderscheiden met het Bronzen Schild. Dat was nog voor acties in toenmalig Nederlands Indië.

Bronzen Schild van het KCT (foto: Boekje-Pienter.nl)
Bronzen Schild van het KCT (foto: Boekje-Pienter.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.